- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Nove odluke Stožera nalažu da se od ponedjeljka sport ponovno vraća u dvorane i zatvorene prostore, no uz određena pravila. Tako se, primjerice, u dvoranama mogu trenirati samo beskontaktni sportovi, odnosno, ako je u pitanju sport u kojem postoji kontakt (košarka, nogomet, borilačke vještine), treninzi moraju biti organizirani na način da nema kontakta. Drugim riječima, mogu se raditi samo kondicijski treninzi i vježbe snage.

Kad je u pitanju nogomet i odigravanje službenih utakmica od 3. HNL lige pa na niže i dalje je na snazi zabrana. Nakon što je Stožer donio nove odluke o „popuštanju u sportu”, svi su ostali zbunjeni pa tako i sami tajnici županijskih nogometnih saveza koji su poslali upite Hrvatskom nogometnom savezu, odluka o terminu početka proljetnog dijela prvenstva donijet će se do 3. ožujka.

Tako su županijski i međužupanijski ligaši i dalje na čekanju, a sad se dovodi u pitanje mogu li se uopće tekuća prvenstva završiti u razdoblju za koje je predviđen završetak svih niželigaških sezona.

Za Stožer igranje nogometnih i drugih utakmica sportskih amaterskih klubova predstavlja veliku opasnost, a nastavlja se niz nelogičnih odluka koje navlače sve veći bijes sportaša i građana. „Nažalost, dijelimo sa svima vama nerazumijevanje za ovakve odluke nadležnih institucija, no isto tako iste moramo poštivati”, poručili su iz HNS-a.

No, od 1. ožujka odahnut će tenisači, bilo da su to djeca koja treniraju, ozbiljniji amateri ili potpuni rekreativci. Tenis se vraća u dvorane i reketi i loptice nakon tri mjeseca neće više mirovati. U vinkovačkoj teniskoj dvorani ponovno će odzvanjati zvuk teniske loptice, a zaljubljenici u tenis napokon će „doći na svoje”, a stanje u sportu ponovno možemo opisati poznatom starom poslovicom: „Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane!”