Sumirajući proteklu godinu, u DVD-u Nuštar ističu kako su u 2019. godini operativni članovi društva imali 27 intervencija, a od toga 7 požara otvorenog prostora.
Događaj godine svakako je bila bronca ženske mladeži na Vatrogasnoj olimpijadi u Švicarskoj. Ženska mladež DVD-a Nuštar s Međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži CTIF u švicarskom gradu Martignyu (14.-20. srpnja 2019.) vratila se kao treća u svijetu izvrsno predstavivši boje Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije i Općine Nuštar. Također, djevojke su još jednom pokazale da su najbolje na nacionalnoj razini. U završnici natjecanja za vatrogasnu mladež četvrti put zaredom, a sedmi put ukupno, osvojile su Kup Hrvatske vatrogasne zajednice. Dečki su imali malo manje uspjeha te su u konačnici zauzeli 5. mjesto.
U natjecateljskom dijelu aktivni su bili i odrasli koji su nastupili na natjecanju u Komletincima koje im je bilo priprema za županijsko natjecanje u Štitaru. Na županijskom natjecanju za odrasle ženska A ekipa osvojila je 1. mjesto, a muška ekipa 3. mjesto, te će DVD Nuštar u ovoj godini po prvi put imati 2 ekipe odraslih na državnom natjecanju. Na državnom natjecanju za mladež, ekipe ženske i muške mladeži izborile su pravo nastupa temeljem rezultata u prethodnom razdoblju. “Po prvi put smo odlučili sudjelovati na zimskim (dvoranskim) kupovima u Sikirevcima i Jarmini. U Sikirevcima ženska ekipa osvaja 2. mjesto, a muška A ekipa 3. mjesto. U Jarmini djevojke ponavljaju uspjeh i osvajaju 2. mjesto, dok je muška A ekipa osvojila 5. mjesto”, ističu u DVD-u Nuštar.
U 2019. godini na osposobljavanju za vatrogasne dočasnike i časnike, održanom u studenom, društvo je postalo brojnije za 4 nova vatrogasna dočasnika i 3 vatrogasna časnika. A krajem srpnja prošle godine članovi DVD-a Nuštar zauvijek su se oprostili od dugogodišnjeg aktivnog člana Petra Kneza – Taje.