9 C
Vinkovci
Četvrtak, 6. listopada 2022.

EU PASSWORD – IT znanjem do boljeg položaja u društvu

Više od autora

- vl promo-U hotelu Villa Lenije u Vinkovcima danas je održana početna konferencija projekta Pučkog otvorenog učilišta Vinkovci pod nazivom “EU PASSWORD – IT znanjem do boljeg položaja u društvu”. Partner na ovom projektu je Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci, a cilj mu je osposobiti odrasle osobe za program računalnog operatera kroz narednih 30 mjeseci.

Na današnjoj je konferenciji sudjelovalo 30-tak sudionika zainteresiranih za ovu temu i način izobrazbe. Tijekom 5 narednih ciklusa, koje bi ovaj program obuhvaćao, oko 80 nezaposlenih osoba osposobilo bi se za rad na računalu. Već sljedeći tjedan započinje prvi ciklus programa verificiranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, s grupom od 16 ljudi koji bi po završetku dobili uvjerenje o položenom osposobljavanju.

Prema posljednjoj anketi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, poslodavci su ti koji zapravo ne pronalaze radnike sa željenim znanjima i vještinama. Upravo zato, HZZ Područni ured Vinkovci sufinancira razne edukacije nezaposlenih osoba. U posljednje dvije godine imali su oko 800 nezaposlenih osoba uključenih u razne oblike edukacija te smatraju da je za nezaposlene potrebno usvajanje znanja i vještina koje su kroz nezaposlenost izgubili ili nisu imali prilikom završetka školovanja, stoga pozdravljaju ovakve i slične akcije.

Spomenuti se projekt bespovratno financira iz Europskog socijalnog fonda i vrijednosti je više od 1.344.000,00 kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno