7 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Festival hrvatskog igranog filma: raspored predzadnjeg dana!

Više od autora

- vl promo-Nakon ‘Anke’ i ‘Mrtvih riba’, prikazanih sinoć, došlo je vrijeme i za pretposljednju projekciju prvog Festivala hrvatskog igranog filma, a koji se kako znate održava u Vinkovcima u razdoblju od 5. do 12 listopada, u organizaciji KD Asser Savusa a pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Danas će u Gradskom kazalištu Joza Ivakić, s početkom u 20 sati prikazati hvaljena drama Nevija Marasovića naslovljena Goran, koja je svoju kino premijeru imala prošle godine neposredno pred Božić.

U idiličnu okruženju snijegom zametena Gorskog kotara Goran i njegova supruga Lina vode miran i jednostavan život okruženi prijateljima i obitelji. No njihova bezbrižna svakodnevica naprasno je prekinuta kad Lina objavi da je trudna. Sretna vijest uzburkat će duhove, idila će se pretvoriti u noćnu moru, a zimska bjelina poprimit će duboku nijansu grimiza.

Nevio Marasović (r. 1983) hrvatski je redatelj i scenarist. Sa šesnaest godina snimio je svoj prvi dugometražni igrani film ‘Popravak kompjutora’. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti dugometražnim igranim filmom ‘The Show Must Go On’ (2009.), koji je osvojio Zlatne arene za scenarij i specijalne efekte te nagradu Breza za debitanta (Marasović). Uslijedio je ‘Vis-A-Vis’ (2013.), nastao u nezavisnoj produkciji. Trenutačno snima svoj četvrti film ‘Povijest bolesti’.

Nataša Janjić i Franjo Dijak, glavni protagonisti večerašnjeg filma ‘Goran’

Scenarij za film je napisao Gjermund Gisvold a u glavnim se ulogama pojavljuju Franjo Dijak, Nataša Janjić, Janko Popović Volarić, Goran Bogdan, Bojan Navojec, Filip Križan i Milan Štrljić.

Nagrade i festivali: Fantasia International Film Festival 2016. (najbolji glumac: Franjo Dijak), CinEast 2016., Zagreb Film Festival 2016, Brussels International Film Festival 2016, Belgrade International Film Festival – FEST 2017, SXSW 2017, goEast 2017.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno