-2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.

Fil Tilen novi singl Paranoja posvećuje vlastitom mozgu

Više od autora

- vl promo-

Nakon što je 2017. godinu obilježio uspješnim singlom ‘Ko vam je reko’, Fil Tilen isto planira učiniti i u 2018. godini, s novim singlom Paranoja, koji posvećuje vlastitom mozgu! Pjesma je dostupna u radijskom eteru te na digitalnim platformama diljem svijeta.

Singl je do sada ostvario zamjetan digitalni uspjeh – naime, pjesma se u Hrvatskoj nalazi na #7 Deezer Top 20 liste najslušanijih domaćih pjesama tijekom ožujka, našla se na #1 Google Play Najpopularnijih pjesama, a već se nekoliko tjedana nalazi unutar Top 100 Shazam charta!

FIL TILEN, 2018. / Photo: Matea Senčar

‘Pjesma ‘Paranoja’ je posvećena ‘overthinkingu’ koji me ponekad paralizira, često se ulovim da pretjerano razmišljam i brinem oko stvari koje bi se mogle dogoditi“ iskreno progovara Fil Tilen i nastavlja ‘S obzirom na nepredvidivo i nestabilno vrijeme u kojem živimo, konstantna zabrinutost za vlastitu egzistenciju je normalna pojava, a u ovoj pjesmi ju subjektivno dovodim do ekstrema. Zatvorenik ili rob svoga uma bio bi savršen naslov, ali ‘Paranoja’ je ipak pjevnija. Ovoga puta zabrijali smo na funk i ovaj ozbiljan problem u glavama većine ljudi pokušali učiniti zabavnim.’Zanimljivo je kako je pjesma inspirirana događajem koji se dogodio na putu za studio – ‘Kada sam putovao u studio snimati novi singl, imao sam potpuno drugačije ideje za novu pjesmu, ali putem na autocesti mi je otpao kotač s iznajmljenog automobila. Srećom prošao sam bez ijedne ogrebotine, ali cijeli život mi je prošao pred očima. Moglo se dogoditi puno toga, ali izgleda da imam puno sreće i da me netko čuva. Isto to veče krenuli smo raditi na singlu i nisam mogao smiriti svoje misli i vrtiti moguće scenarije, bio sam paranoičan. Tako je nastala i ova pjesma, napisao sam ju u sat vremena i snimio isto veče. Pjevam je direktno svom razumu i obraćam se vlastitom mozgu, iako vjerujem da će se mnogi pronaći u njoj’, otkriva Fil Tilen događaj koji je utjecao na novi singl.

U kreiranju novog singla Fil Tilen je nastavio suradnju s producentima Nemanjom Filipovićem i Markom Mandićem, koji su zaslužni i za prethodni singl ‘Ko vam je reko’. Upravo je taj singl učinio prekretnicu u Tilenovoj karijeri, lansirajući ga, nakon dvogodišnje diskografske pauze, u sam vrh radijskih i digitalnih top-lista – pjesma se našla u HR Top 40 službenoj listi najemitiranijih domaćih singlova u radijskom eteru, kao i na #1 Deezer-ovih mjesečnih top-lista najstreamanijih domaćih pjesama u Hrvatskoj! Stoga ne čudi kako je s istim timom odlučio kreirati i svoj novi singl – Paranoja!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno