14 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Frankopani na Dilj Gori

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Jučerašnja sunčana nedjelja svakako je bila odličan dan za još jedan izlet, a planinari PD “Frankopan” Rokovci-Andrijaševci ovaj put  pridružili su se planinarima slavonskobrodskog društva “Dilj Gora” na izletu “100 Diljevaca na Pljuskari”.
Zahvaljujući lijepom vremenu i dobroj organizaciji, okupilo se preko 120 planinara koji su došli iz dva različita smjera, iz sela Glogovice, kraćim odnosno lakšim putem, te onim dužim na kojemu su se okušali i planinari “Frankopana”, iz planinarskog doma “Đuro Pilar”, pored odašiljača do planinarske kuće “Pljuskara” u trajanju od 5 sati hoda, oko 15 kilometara.
Dan ranije, u subotu, u Stanici HGSS-a Vinkovci, održana su predavanja o opasnostima u planinama, spašavanju te o HGSS-u, te su navedene opasnosti, objektivne i subjektivne i pomoći u planini mogli vidjeti i prepoznati u praksi na Dilj Gori.
Do kraja mjeseca Frankopani još planiraju otići na izlet u Baranju, na “Hod za Gavrana” na Velebit, te na dvodnevni izlet u Istru. Osim izleta organizirat će i predavanja i vježbe u sklopu Opće planinarske škole.
Svi koji žele se pridružiti Frankopanima u izletima i drugim aktvinostima, mogu se javiti na broj 099/516-1427 ili porukom na  Facebook stranicu ili profil društva.
 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno