33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Gabriel Marjanović: Moram još više i jače trenirati kako bih tri ili četiri puta obranio naslov prvaka Hrvatske

Više od autora

- vl promo-


Stolnoteniski klub Cibalia na lijep je način obilježio 13. rođendan iako ove godine seniori nisu uspjeli osigurati ostanak i elitnom rangu. No, mlađe kategorije odradile su dobar posao i ponudile dosta dobre rezultate.

Najveći talent i mlada nada vinkovačkog kluba, Gabriel Marjanović obranio je naslov kadetskog prvaka Hrvatske i time zaokružio sezonu iza nas. Uzdanica Cibalije osvrnuo se na ostvarene uspjehe i otkrio što ga sve čeka ovoga ljeta.

„U početak sezone sam malo slabije krenuo gdje je bio turnir TOP 16 u Vinkovcima i tu sam završio peti, ali na kraju sam nadoknadio slab ulaz te sam osvojio TOP 16 i kadetsko Prvenstvo Hrvatske u Puli”, rekao je Marjanović dodajući kako na obranu naslova gleda iz jedne drugačije perspektive.

Naime, njemu je to znak kako mora još više i jače trenirati kako bi tri ili četiri puta obranio naslov. Osim na državnim natjecanjima, nastupao je i na međunarodnim s reprezentacijom Hrvatske gdje se najviše istaknuo nastup u Italiji gdje se u kategoriji mlađih kadeta plasirao među 16 najboljih, dok je u starijoj konkurenciji završio među 32 najbolja kadeta. Igrao je i u Slovačkoj (prošao grupni dio turnira) i Češkoj gdje dalje od grupne faze nije moglo.

„Stolni tenis sam krenuo trenirati zajedno s prijateljem jer nam se činio kao zanimljiv sport sve dok nisu došli ozbiljniji treneri i treninzi kada sam shvatio da imam talent i da ga mogu iskoristiti ako nastavim trenirati”, govori nadareni vinkovački stolnotenisač.

Odmora nije bilo puno jer već u srijedu kreću novi izazovi s reprezentacijom.

„Pripreme za Europsko prvenstvo kreću 26. lipnja i odmah poslije njih idemo u Beograd na Euro. Nastupit će gotovo sve države Europe i bio bih zadovoljan da prođem grupu i jedno ili dva kola”, navodi Gabriel.

Svoj talent i igru brusio je u seniorskoj konkurenciji gdje je s klubom igrao županijsku ligu, a tamo su ga čekali igrači koji se ovim sportom bave preko dvadeset godina.

„Kada igram sa seniorima znao sam dosta mečeva izgubiti, ali sam dosta bolji od njih. Dobili su me na iskustvo, znao sam igrati protiv ljudi koji preko 20 godina igraju stolni tenis i znaju puno više od mene te im je lakše procijeniti što treba napraviti u određenoj situaciji u meču. Takvi mečevi daju jedno veliko iskustvo koje mi pomaže kada igram sa svojim vršnjacima na velikim natjecanjima”, ističe Marjanović.

Planovi i ambicije su veliki što niti ne čudi kada znamo da nije dovoljno samo jednom obraniti naslov prvaka Hrvatske nego je potrebno to ponoviti tri ili četiri puta.

„Nadam se da ću moći živjeti od stolnog tenisa, a uvijek mi je bio cilj i san da igram Bundesligu i da sam među 50 najboljih igrača na svijetu. Volio bih igrati i na Olimpijskim igrama”, rekao je Marjanović.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno