18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Goran Popović pronašao četvrti zub mamuta

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Goran Popović iz Mohova u okolini sela pronašao je još jedan zub mamuta, piše Press032. Ovo je četvrti mamutski zub koji je Popović pronašao u okolici Mohova od 2012. godine pa do danas, a kako je to radio i prije i o ovome nalazu izvijestio je Muzej Grada Iloka.

„Zub mamuta, ništa novo! Ispunjen srećom, emocijama, a najviše optimizmom i željom za promjenama. Opet sam dobio onaj instinkt i prošetao našim lijepim zaseokom, i što onda, četvrti put zub mamuta! Odjednom se odronio novi dio brda i zub je samo izronio. Sada sam potpuno uvjeren da ovo više nije slučajnost. Ovim putem pozivam sve da nam se priključe i pomognu, ja vjerujem da je ovo zalog za budućnost, samo je potrebna podrška, sada velika podrška”, napisao je na svome Facebook profilu Popović.

Foto: Goran Popović

Jedna u nizu je ovo potvrda kako je iločko prigradsko naselje iznimno bogato najrazličitijim vrstama arheoloških i paleontoloških nalaza. Podsjetimo kako je upravo tu pronađeno više nalaza zuba mamuta, ali i raznih kostiju mamuta, nosoroga, hijena, divljeg konja i bizona zbog čega je Mohovo prozvano Dolinom mamuta

Popović kaže da im je cilj potaknuti istraživanje ovoga dijela države, ali i realizaciju projekta izgradnje edukativno zabavnog parka. O ranijim nalazima bili su izvješteni ne samo muzeji nego i ministarstvo kulture ali i Grad Ilok i Vukovarsko – srijemska županija.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno