2 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Gotovo 100.000 poziva na donatorski telefon Hrvatskog Caritasa

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Donatorski telefonski broj Hrvatskoga Caritasa 060 9010  od 29. prosinca do danas  registrirao je gotovo 100.000 poziva hrvatskih građana koji su tako željeli izraziti solidarnost i pomoći stanovnicima Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta pogođenih potresom na Banovini, prenosi Hina.
Hrvatski Caritas zahvalio je svima koji su se na taj način, pozivom sa svojega fiksnog ili mobilnog uređaja, odazvali pozivu za pomoć našim sugrađanima na potresom pogođenim područjima.
Sretni smo također zbog najave kako će Vlada Republike Hrvatske osloboditi plaćanja PDV-a donacije namijenjene pomoći stradalnicima u potresu očekujući da će to uključiti i PDV koji se naplaćuje na telefonske pozive putem donacijskih telefona, dodaje se u priopćenju Caritasa.
Vjeruje da će se i hrvatski teleoperateri, kojima je ovih dana u ime Hrvatskog Caritasa zamolbu za odreknuće troškova po prometu iz svojih mreža prema humanitarnom broju 0609010 poslao ravnatelj Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijan Svalina, “dobrohotno odazvati pozivu i tako uključiti u nastojanja cijele zajednice da se potresom pogođenom stanovništvu Banovine čim prije i učinkovitije omogući žurna pomoć i obnova svakidašnjeg života”.
“Ohrabruju nas i oduševljavaju razmjeri dobrote, solidarnosti i poduzetnosti koje ovih dana izražavaju pojedinci, skupine, župe, udruge, obrtnici i tvrtke diljem Hrvatske, ali i inozemstva. Svi žele pomoći, svatko želi bar na neki način doprinijeti dobroj, pravoj stvari. A pravodobna, žurna pomoć, makar i putem jednog telefonskog poziva, osobi ili obitelji u ovakvoj nevolji nedvojbeno je prava stvar u pravo vrijeme“, poručio je ravnatelj Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijan Svalina, koji je protekla dva tjedna proveo obilazeći potresom pogođena područja i njihove stanovnike.
Hrvatski Caritas u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije te uz potporu mreže Caritasa Europa i Caritasa Internationalis prikupljenim novcem nastavlja pomagati stradalnicima od potresa u projektima žurne pomoći, ali i stambenog zbrinjavanja, pripreme toplih obroka i nabave građevinskog materijala.
Program pomoći Hrvatskoga Caritasa stradalnicima u potresu na Banovini može se i dalje podupirati: online uplatama putem mrežne stranice Hrvatskoga Caritasa www.caritas.hr; uplatama na račun: IBAN: HR0523400091100080340; poziv na broj: 12-20; za uplate iz inozemstva SWIFT/BIC: PBZGHR2X – kod Privredne banke Zagreb, Radnička c. 50 te pozivima na donatorski telefon: 0609010 (6,25 kn po pozivu; PDV uključen).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno