U postupku dodjele stipendija Grada Vinkovaca za akademsku 2019./2020. godinu utvrđena je lista kandidata za dodjelu studentskih stipendija prema kojoj će stipendiju u ovoj akademskoj godini dobiti 277 studenata.

Podsjetimo, pravo sudjelovanja na natječaju imali su redovni studenti nakon upisane druge godine studija pod uvjetom da su državljani Republike Hrvatske s neprekinutim prebivalištem na području grada Vinkovaca u posljednje četiri godine prije podnošenja Zahtjeva za dodjelu stipendije, da su upisani  na studij u Republici Hrvatskoj ili u zemlji članici Europske Unije, da su upisani na stručni, preddiplomski i diplomski Sveučilišni odnosno integrirani studij, ne primaju stipendiju ili potporu od strane drugog subjekta i da do trenutka podnošenja zahtjeva nemaju više od 25 godina starosti. Osnovni kriterij za dodjelu stipendije bili su izbor studija, uspjeh na prvoj, odnosno višoj godini studija i socijalni status, dok su vrednovani i vrhunski sportaši studenti.

Mjesečni je iznos stipendije 700 kuna, a ista se isplaćuje u 10 jednakih obroka. Listu studenata koji su dobili stipendije možete pogledati na službenim stranicama Grada Vinkovaca www.vinkovci.hr.