“U petak, 6. prosinca 2019. godine u velikoj gradskoj vijećnici Grada Vinkovaca održana je Izvanredna Skupština UHVIDR-a Vinkovci na kojoj je velikom većinom glasova izglasano o izlasku iz sustava HVIDR-e RH i HVIDR-e Vukovarsko-srijemske županije zbog ranije poznatih razloga. Na istoj Skupštini izabrana je i Radna skupina za izmjene i dopune Statuta udruge, koja će svoje rezultate predočiti i dati na glasanje Skupštini na Redovitoj izvještajnoj skupštini HVIDR-e, u veljači 2020. godine.”, stoji u priopćenju koje je medijima poslao Zoran Marunček, predsjednik UHVIDR-a VInkovci.

Podsjetimo kako je HVIDR-a Vinkovci zatražila smjenu ili odstupanje s dužnosti predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića temeljem istupa u medijima, licemjernih izjava, štetnog i nekorektnog ponašanja na Sjednici saborskog odbora za ratne veterane, nepoštivanja zahtjeva članova i članica, te narušavanja ugleda velike većine hrvatskih branitelja, poglavito ratnih vojnih invalida.

Kako to nije učinjeno, na izvanrednoj Skupštini HVIDR-e Vinkovci, donesena je jednoglasna odluka o izlasku iz sustava HVIDR-e RH i HVIDR-e Vukovarsko-srijemske županije.