Plodna slavonska polja već stoljećima predstavljaju pravu tvornicu hrane. Velika većina jela i pića koja danas konzumiramo potječe upravo iz Slavonije i njenih zelenih prostranstava. Tijekom stoljeća razvila se prepoznatljiva slavonska kuhinja, bogata raznolikim okusima i mirisima. Naše majke, bake i prabake desetljećima su čuvale recepte za delicije koje su ostale prisutne i u modernim vremenima unatoč ubrzanom tempu života.
Tradicionalna slavonska gastro i eno ponuda prepoznatljiva je kako domaćim, tako i inozemnim turistima kao novi jedinstven turistički proizvod. Suradnjom Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije, Korejci su imali priliku posjetiti Vukovarsko-srijemsku županiju, točnije najistočniji hrvatski grad na obroncima Fruške gore i obali Dunava – grad Ilok.
Posebno su bili oduševljeni gastronomskom ponudom gdje su snimali pripremanje tradicionalnog fiša. Uživanjem u okusima i zaokruživanjem gastronomskog doživljaja s pjenušcem, ostavili su nepca ispunjena čarobnim okusima Srijema i Slavonije. Oduševljenje eno-gastro ponudom je neupitno, no neophodno je da im se ispriča puna priča jer ljepote koje će zabilježiti u svojim reportažama su doživljaji za sva čula.