Foto: Močvara press
U petak 5. veljače u sklopu Začarane Močvare Irena Žilić će održati koncert u pratnji benda. Vrata kluba se otvaraju u 19:30 a početak nastupa je predviđen u 20:00 sati. Cijena ulaznice je 0 kuna uz napomenu kako su donacije i više nego poželjne. Preuzimanje ulaznica kreće sutra, u srijedu, 3. veljače, u 10 sati putem Entria.
U prvoj Začaranoj Močvari ove veljače predstavljamo vam jednu od najcjenjenijih domaćih kantautorica, Irenu Žilić!
Nakon što je 2012. započela svoj glazbeni put debitantskim EP-om “Days of Innocence”, Irena se vrlo brzo istaknula brojnim nastupima i svojim upečatljivo sanjivim i besprijekornim vokalom, te pjesmama vrlo pamtljive i dreamy atmosfere. Uslijedio je LP “Travelling”(2014.) koji je uvršten među top 5. najznačajnijih albuma u posljednjih 30 godina u odabiru hrvatskog izdanja Rolling Stone magazina. 2017. objavljuje album “Haze” koji je prepoznat i među širom publikom, i koji osvaja nominaciju za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma alternativne i klupske glazbe.
Posljednje izdanje, EP “Small Hours”, Irena je objavila u ožujku prošle godine i slušateljima pokazuje drugačiji pristup stvaranju glazbe, aranžiranju pjesama, korištenje samplova i zarone u elektroniku, kao i nove suradnike. Uz dugogodišnjeg suradnika Marka Mrakovčića, ovoga puta kao snimatelja, na albumu je surađivala i s producentom Kristoferom Harrisom, poznatim po suradnji s Belle and SebastianGhostpoetBear’s Den i brojnim drugima.
Irenu voli publika i struka, a svoje pjesme imala je priliku predstaviti i publici na koncertima po cijeloj Europi, kada je nastupala kao support bendu Morcheeba na najvažnijim pozornicama europskih metropola. Krajem prošle godine obradovala nas je i lijepa vijest da će Morcheeba obraditi njenu pjesmu”The Moon” i uvrstiti ju na svoj nadolazeći album. To je izniman uspjeh i ne možemo dočekati poslušati njihovu verziju ove pjesme.
U Začaranoj Močvari Irena će nastupiti uz pratnju benda i za nas je pripremila jednosatno putovanje u neke drugačije krajolike.