Općina Nuštar sklopila je dodatak Ugovoru o izgradnji reciklažnog dvorišta u općini Nuštar s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Produžen je rok provedbe s 12 na 16 mjeseci od dana stupanja na snagu. Radovi na izgradnji se privode kraju te se planira kako će do kraja ožujka reciklažno dvorište biti spremno za tehnički pregled i izdavanje uporabne dozvole.

Aktivnosti koje se trenutačno provode u okviru projekta su informativno-obrazovne radionice. Predviđene su radionice u naseljima Nuštar, Cerić i Marinci. Radionica u Nuštru je održana 17. siječnja u prostorijama Općine Nuštar. Nazočili su predstavnici Općine, voditelji projekta, glavni projektant te sudionici radionice, mještani Općine Nuštar. Prezentirani su podaci o sufinanciranju projekta te trenutnom stanju radova. Sudionici su upoznati s ulogom reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom i pravilnim odvajanjem otpada u kućanstvima. Radionice u Ceriću i Marincima bit će održane tijekom veljače i ožujka.

Nakon izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta predviđene su prezentacije u samom dvorištu što će mještanima biti puno zanimljivije jer će se upoznati s reciklažnim dvorištem i njegovoj funkcionalnosti na licu mjesta. Reciklažno dvorište trebalo bi biti otvoreno u svibnju ove godine. Podsjetimo riječ je o projektu vrijednom 3.289.569,85 kuna, a EU sufinanciranje je u iznosu 2.796.134,37 kuna.