23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Jedna osoba zatražila liječničku pomoć u vinkovačkoj bolnici nakon konzumacije bezalkoholnog pića

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U 10 hrvatskih bolnica obrađeno je ukupno 34 osoba zbog sumnje na trovanje gaziranim pićima, od kojih je četvero imalo erozivne ozljede, no od ukupnog broja pacijenata, 32 ih je otpušteno kući, a dvoje hospitalizirano, pokazuju podaci Ministarstva zdravstva.

Među 34 osoba koji su obrađeni našao se i jedan koji je zaprimljen u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. Kod njega nisu utvrđene erozivne ozljede pa je kao i ostala 32 pacijenta pušten kući. 

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je 8. studenog zaprimila dojavu kako je jedna osoba u OŽB Vinkovci zatražila liječničku pomoć zbog nuspojava koje bi se mogle dovesti u vezu s konzumacijom bezalkoholnog pića. Nakon pružene liječničke pomoći, osoba je puštena na kućnu njegu.


Tijekom postupanja policijski službenici proveli su očevid, izuzeli određene predmete i obavili razgovore s više osoba te su o dosadašnjim saznanjima obavijestili nadležne institucije kako bi poduzele mjere iz svoje nadležnosti.

Utvrđivanje svih relevantnih činjenica vezanih uz ovaj događaj se nastavlja.

Podsjetimo, hrvatsku javnost uznemirili su slučajevi sumnje u trovanje gaziranim pićima širom Lijepe naše. Zbog njih je Državni inspektorat naredio povlačenje dijela proizvoda kompanije Coca-Cola i toj tvrtki zabranio puštanje u prodaju novih proizvoda dok se ne ustanovi da su sigurni za konzumaciju. I ugostiteljski objekti i trgovački lanci počeli su uklanjati dio proizvoda povezanog s Coca-Cola tvrtkom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno