Udruga kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije nastavlja radno i u ovoj godini.
Već u siječnju je sudjelovala na manifestaciji „Vinkovo na Mandićevcu“ na pokušalištu FAZOS-a Mandićevac, a prije dva tjedna Hrvatski kuharski savez (HKS) je pozvao Jozu Galeta na sjednicu Nadzornog odbora (NO) HKS-a u Legrad. Na sjednici je izabran za predsjednika NO HKS-a i to je prvi put u 22 godine, koliko dugo Udruga postoji, da je netko iz njezinih redova izabran za tako visoku funkciju.
“Raspravljalo se o radu i poslovanju HLS-a u protekloj godini, u tekućoj te narednoj, a ono je ocijenjeno pozitivno. Ukazano je na neke manje nepravilnosti, ali koje ne utječu na pozitivan rad Saveza”, kratko nas je izvijestio donedavni predsjednik Udruge kuhara i slastičara VSŽ.
Nekoliko dana poslije, županijski kuhari i slastičari odazvali su se pozivu Udruge kuhara i slastičara grada Slatine na sudjelovanje na 7. Zlatnom orahu. Riječ je o međunarodnom natjecanju slastičara – učenika i profesionalaca, što je za ovu regiju najprestižnije natjecanje.
“Ove godine odazvalo se 25 ekipa učenika, među kojima su bile ekipe iz Srednje strukovne škole Vinkovci te 28 ekipa profesionalaca. Pobjednici su pored osvojenih medalja dobili i vrijedne nagrade od donatora”, rekao je Gale.
Sljedeće događanje Udruge KS VSŽ je sudjelovanje na gastro manifestaciji šparoga „GastRo A“ krajem travnja u Andrijaševcima, a početkom svibnja organizirat će natjecanje učenika ugostiteljskih škola, smjer Kuhar, u pripremanju jela u kotlićima na otvorenoj vatri. Isti dan će obilježiti i 22 godine osnutka udruge kada će građane počastiti jelima posebno pripremljenima za ovu prigodu.
Kada i gdje će to biti, doznat ćemo pravovremeno.