Popularni indie rockeri i miljenici hrvatske publike svoj su povratak na scenu najavili u svibnju singlom “Record Collection”, ujedno otkrivši da će u srpnju ove godine objaviti željno iščekivani, novi studijski album “Duck”.

Novo studijsko izdanje jednog od najpopularnijih britanskih bendova ugledalo je svjetlo dana, a hrvatskoj je publici dostupno u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu, a fizičko izdanje je dostupno u prodaji putem službenog webshopa benda.

“Na ovom smo albumu bez ikakve sumnje ostali u potpunosti dosljedni zvuku po kojem nas publika poznaje”, kaže frontmen Ricky Wilson te otkriva tematiku koja je inspirirala njihovo sedmo studijsko izdanje: “Imali smo potrebu pisati o internetu kao fenomenu, frustracijom koja nas obuzima zbog njega te kako je zavladao našim životima dok ga istovremeno ne možemo u potpunosti shvatiti.”

Produkciju njihovog najnovijeg albuma potpisuju  Ben H. Allen (Gym Class Heroes, Gnarls Barkley, M.I.A.) te Ian Archer (James Bay, Liam Gallagher). Za miks je zaslužan Mark “Spike” Stent (Ed Sheeran, Arcade Fire), s kojim su Kaiser Chiefs surađivali još u razdoblju kad ih je hit “Everyday I Love You Less and Less” predstavio široj publici.

Album “Duck” sastav je najavio pjesmom “Record Collection”. Riječ je o energičnoj kombinaciji indie rock i pop glazbe, kojom su ovi glazbeni veterani pokazali novu razinu zrelosti. “Savladali smo strah od toga da nas okolina neće prihvatiti ukoliko budemo potpuno dosljedni sebi. Jednostavno više ne osjećamo da se moramo nekome dokazati. Naš prvi album nastao je na sličan način, nismo razmišljali o tome hoće li ga itko poslušati, zbog čega zvuči prilično iskreno.” rekao je  Wilson.

Kaiser Chiefs novi su studijski album “Duck” objavili netom nakon nastupa u rodnom gradu Leedsu. Sastav je nastupio na nogometnom stadionu Elland Road povodom proslave sto godina postojanja nogometnog kluba Leeds.


“Duck” – popis pjesama

 1. People Know How To Love One Another
 2. Golden Oldies
 3. Wait
 4. Target Market
 5. Don’t Just Stand There, Do Something
 6. Record Collection
 7. The Only Ones
 8. Lucky Shirt
 9. Electric Heart
 10. Northern Holiday
 11. Kurt vs Frasier (The Battle For Seattle)