Muška pjevačka grupa “Lipa” iz Vinkovaca kolektivni je član Matice hrvatske, te vrlo često nastupaju na priredbama koje organizira Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima. Članovima i prijateljima vinkovačke Matice hrvatske novi glazbeni užitak priredili su i u okviru ovogodišnjih 15. Dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji koncertom koji su održali sinoć u dvorani MH.

“Lipa” iza sebe ima 35 godine djelovanja, više od 1100 proba, oko 700 nastupa i više od 100 pjesama na repertoaru, od izvornih narodnih, starogradskih, sakralnih do koncertnih pjesama i opernih arija. Za sinoćnji nastup priredili su program pod nazivom “Vinkovcima i Slavoniji” u kojemu su Martin Mišković i Dražen Brčić i pročitali nekoliko pjesama zavičajnika Vanje Radauša, Slavka Mađera i Vladimira Kovačića, a otpjevali su poznate pjesme, starije i novije: Ej, kad su stari svinje žirovali, Predite prelje, Kiša pada, Crne oči, Momačka, Pala rosa svuda po sokaku, Listaj lipo stara, Slavonac sam time se ponosim, Slavonac sam ja, Zbog tebe plačem, U san mi dođu tambure. U prvom dodatku izveli su Sad kada došla si, a u drugom poznatu ariju U boj, u boj, s kojom u pravilu završavaju svoje koncerte.

Nastupili su u sastavu: prvi tenor Marko Stojanović, drugi tenori Mato Kuveždić i Igor Blažević, baritoni Damir Alilović i Dražen Brčić, basovi Danijel Cirimotić, Mislav Mišković i Martin Mišković.