Od 25. do 27. ožujka u Šibeniku je održana državna razina Hrvatske smotre LiDraNo 2019. Na Lidrano su bile pozvane i učenice 8.c razreda OŠ Vladimira Nazora iz Vinkovaca, Petra Đukić i Maja Horvat, kao jedine predstavnice osnovnih škola našega grada.

LiDraNo je smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola, a Petra i Maja ondje su pozvane sa svojom radijskom emisijom “Oni mogu, oni hoće“. Na Okruglom stolu dobile su pozitivne kritike i korisne savjete za svoj rad. Mentorica im je Zrinka Jurić.

Članovi povjerenstva za radijske emisije Marijana Češi (viša savjetnica hrvatskoga jezika pri Agenciji za odgoj i obrazovanje), Lada Martinac Kralj (urednica i dramaturginja u Dramskom programu Hrvatskog radija), Srđan Nogić (istaknuti ton majstor na Hrvatskom radiju) i Silvio Šop (urednik na Hrvatskom radiju i predavač na Fakultetu političkih znanosti) imali su težak zadatak od predloženih 35 radijskih emisija u kategoriji osnovnih škola odabrati i pozvati samo njih deset najboljih.

Radijska emisija “Oni mogu, oni hoće“ istražuje temu poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom u Vinkovcima. Petri i Maji za oko je zapala i kućica/štand Buba bara u kojemu su zaposlene mlade osobe s invaliditetom.Primijetili su da je kod njih uvijek veselo i zabavno, a čuli su da se uskoro otvara i pravi Buba bar. Cijelu su priču zaokružili brojnim prilozima i komentarima: anketom među učenicima i učiteljima, razgovorom s predsjednikom Udruge Bubamare, idejnim pokretačem Buba bara Tomislavom Velićem,, razgovorima s Domagojem i Dariom, zaposlenicima Buba bara, gostima koje su zatekli u Buba baru i školskom psihologom Goranom Bosnićem. Drago im je što se u našem gradu poboljšala kvaliteta života osoba s invaliditetom mogućnošću zaposlenja u Buba baru i te pozivaju sve da dođu u Buba bar jer im je ondje zajamčena najbolja usluga s najtoplijim osmijehom.