- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U ovo vrijeme darivanja Liga protiv raka Vinkovci poziva sve ljude dobre volje da se pridruže akciji kojom se želi pomoći najteže bolesnoj djeci, koja složeno liječenje započeto u specijaliziranim kliničkim bolnicama, nastavljaju u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima.

Liga protiv raka Vinkovci pokrenula je još jednu humanitarnu akciju u dobroj vjeri kako će se ususret nadolazećem Božiću, srca dobrih ljudi spremno otvoriti kako bi zajednički pomogli djeci koja boluju od malignih bolesti.

“Dio djece s vinkovačkog i županjskog područja, koja započnu složeno liječenje malignih bolesti u specijaliziranim kliničkim bolnicama, nastavlja liječenje na Odjelu za dječje bolesti Opće županijske bolesnice Vinkovci. Nakon konzultacija s liječnicima i medicinskim sestrama Odjela za dječje bolesti Opće županijske bolnice Vinkovci, odlučili smo organizirati akciju prikupljanja sredstava za kupnju perfuzora, medicinskog uređaja koji im je sada najpotrebniji. Ovim uređajem moguće je precizno i dugotrajno davanje intravenozne terapije, s najmanje štetnih nuspojava i boli. Pozivamo sve koji to mogu da u ovo vrijeme darivanja odvoje i dio za one koji su najranjiviji, a to su ova, najteže bolesna djeca”, ističe doc.dr.sc. Dražen Švagelj, predsjednik Lige protiv raka Vinkovci.

U ovoj akciji potrebno je prikupiti 13.812,50 kuna, koliko košta uređaj uz popust kojim se tvrtka B. Braun Adria iz Zagreba također uključila u ovu inicijativu. Sama akcija vezana je uz prošlogodišnju važnu obljetnicu udruge. “Umjesto organiziranja proslave obilježavanja 20. obljetnice obnove rada Lige protiv raka Vinkovci, želimo pomoći djeci koja boluju od malignih bolesti. Vjerujemo kako ih za Božić zajedno možemo obradovati”, ističe Dražen Švagelj.

A podaci za uplatu su: Liga protiv raka Vinkovci, Trg bana J. Šokčevića 1, 32100 Vinkovci, MB:1380354, OIB: 67651207237, žiro račun: HR6324850031100204097.

Liga protiv raka Vinkovci, inače, djeluje na području Vukovarsko-srijemske županije kao dio Hrvatske lige protiv raka. Dragovoljna je, nevladina, humanitarna, edukacijska, nestranačka i neprofitabilna udruga, osnovana na inicijativu skupine entuzijasta, vođenih željom za pomoći osobama oboljelim od ove opake bolesti. Odbor lige za borbu protiv raka Vinkovci osnovan je 1967. godine, a rad je nakon Domovinskoga rata obnovljen 1998. godine. Od 2008. u sastavu Lige djeluje Klub žena liječenih na dojci “Una”.

Od obnove rada do danas Liga je organizirala je niz predavanja i jedan simpozij uz sudjelovanje brojnih eminentnih stručnjaka, provela je akcije ranog otkrivanja raka u Jarmini i Ceriću, donirala vrijednu stručnu literaturu Općoj županijskoj bolnici Vinkovci, Domu zdravlja Vinkovci kao i obiteljskim liječnicima na području županije. U nizu projekata i akcija vjerojatno najveći uspjeh Lige je projekt “Ambulanta za terapiju boli oboljelih od raka” otvorena 2001. godine u polikliničkom dijelu Opće županijske bolnice Vinkovci, tada jedina takva ambulanta na području županije i jedna od rijetkih u Hrvatskoj.