Dok se Svjetsko prvenstvo u Egiptu privodi kraju, rukometaši Spačve igraju zaostale utakmice iz prošle polusezone. Danas je odigrana utakmica 11. kola Paket24 Premijer lige u kojoj je Poreč u Vinkovcima svladao Spačvu 22:27.

Nakon dobrog ulaska u utakmicu Spačva je popustila u koncentraciji sredinom drugog poluvremena što je rezultiralo time da je Poreč na isteku 22. minute imao 8:11. Veza Mataija-Pribanić je odlično funkcionirala te Spačvanci nisu pronalazili rješenja za iskusni porečki dvojac. Na početku drugog dijela bilo je puno nervoze i s jedne i s druge strane, a prednjačili su vinkovački rukometaši i serijom tehničkih pogrešaka dopustili Poreču da se u 41. minuti odvoji na 15:19. Nakon promašenog Bolančinog zicera u 55. minuti sa 6 metara, učinilo se kako Spačva više nema nikakve šanse vratiti se u utakmicu. Samo 2 minute poslije na semaforu je bilo 22:23, no svaku nadu Vinkovčanima otklonio je nekadašnji hrvatski reprezentativac, Vedran Mataija, golom na prazna vrata za 22:25.

Nudio se Poreč u nekoliko navrata na večerašnjoj utakmici, no Spačva nije imala koncentracije uhvatiti potpuni priključak. Jednostavno, večeras su previše poklonili gostima koji su to znali iskoristiti. Spačva je imala dvoznamenkasti broj tehničkih pogrešaka, čak 12. Nastavilo se tako prokletstvo Spačve na domaćem parketu (još uvijek bez pobjede), danas je bodove iz Vinkovaca odnio Poreč koji suvereno grabi prema ligi za prvaka.

„Tehničke pogreške su presudile u ovoj utakmici. Pri kraju smo bili u utakmici, no nismo uspjeli. Čestitao bi gostima na dobroj igri i pobjedi, a nama preostaje grčevita borba”, rekao je golman Spačve, Aldin Pašagić, koji je s nekoliko sjajnih obrana držao Spačvu u utakmici, no ni njegovih 10 obrana nije bilo dovoljno za nešto više.

„Spačva je za mene odlična ekipa, iako to možda rezultat ne pokazuje. Imaju dobru ekipu i mislim da će bez problema ostati u ligi. Mislim da smo našom borbenošću danas zaslužili dva boda. Idemo iz utakmice u utakmicu po nova 2 boda kako bi osigurali ligu za prvaka”, izjavio je trener Poreča Ilija Lovrinović.

Najbolji pojedinac na utakmici bio je pivot gostujuće momčadi, Antonio Pribanić, s 9 postignutih pogodaka, od kojih je nekoliko bilo stvarno efektnih. Kod Spačve je najviše pogodaka dao Karlo Vašarević, njih 5.