Lovački dom „Kunjevci” otvoren je 2007. godine i njegova prvotna namjena bila je postati objekt poluzatvorenog tipa. No, kako su se okolnosti u okruženju mijenjale otvorio je vrata svim građanima i sada restoran u šumi prema Rokovcima radi sedam dana u tjednu od 7 do 22 sata. A kako bi popularizirali lokaciju i predstavili se gostima od 8. do 10. studenog održat će Dane divljači, na temu kojih smo razgovarali s upraviteljem Radne jedinice ugostiteljstva i turizma Uprave šuma – podružnice Vinkovci Matom Benačićem.
„U suradnji s Direkcijom Hrvatskih šuma odlučili smo napraviti promociju Lovačkog doma Kunjevci i ponude od divljači koje imamo svakodnevno. Znači ovaj put će biti naglasak na jelima od divljači”, pojašnjava nam Benačić. Na Danima divljači servirat će gostima isključivo jela od jelenovog mesa iz lovišta u Spačvanskom bazenu i od divlje svinje koju su, za ovu prigodu, morali donijeti iz osječke Uprave šuma zbog mjera koje su kod nas na snazi uvjetovane svinjskom kugom. Svi zainteresirani ovog će vikenda moći kušati sljedeća jela; gulaš od jelena, čobanac, punjeni odrezak divlje svinje, špikovani jeljenji but, punjenu pljeskavicu od divljači, tjesteninu na lovački s mesom divljači, kotlet od jelena na lovački, kotlet od vepra na „kunjevački” i file košute.
Naravno, svako jelo ide s prilozima, a pored toga u Lovačkom domu Kunjevci imaju i stotinjak drugih standardnih vrsta jela na redovnom meniju. Dosadašnji rad restorana u kunjevačkom Lovačkom domu bio je po principu rezervacije stolova pa je praksa bila takva da se za vikend tražio stolac više.
„Budući da su ovo Dani otvorenih vrata odnosno Dani divljači, nećemo ići s rezervacijama kako bismo izbjegli mogućnost da netko rezervira stol s puno mjesta pa se ne pojavi na vrijeme i tako drugome zauzme mjesto. Tko dođe, ako ima mjesta, sjest će, a ako nema, malo će se strpiti, popiti piće i zatim će se osloboditi za njih stol. Na ovaj događaj pozvani su svi i svi su dobrodošli”, rekao je upravitelj Radne jedinice ugostiteljstva i turizma Uprave šuma podružnice Vinkovci.
Iz Šuma poručuju kako će svi sigurno biti zadovoljni i cijenom, koja će po jelu s prilogom biti 10-ak eura, ali i uslugom, a vezano uz prostor, kapacitet restorana je proširen s grijanom vanjskom terasom.
„Trenutni kapacitet nam je 80-ak sjedećih mjesta što je zavidna brojka”, zaključuje Benačić i poziva građane da ih posjete.