18 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Mečić: Spremni smo za prvi pravi izazov

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr
Početak službenih utakmica za rukometaše Spačve je pred vratima, a u pripremnom razdoblju, koje traje od 2. siječnja, odigrane su 3 prijateljske utakmice. Dva puta su Spačvanci igrali s Osijekom i jednom s Viroviticom, a oba su kluba članovi drugog ranga hrvatskog rukometa. Ostvarene su pritom i sve tri pobjede, prošlog tjedna vinkovački je premijerligaš nadvisio Osijek 33:27, a nekoliko dana poslije i Viroviticu 39:31.

Spačva će do kraja mjeseca odigrati 2 zaostale utakmice (od ukupno 3), a prva je na rasporedu za četiri dana, u subotu 23. siječnja. „Što se tiče igre, posložili se jesmo, dižemo se i sad nam jedino predstavlja problem put u Dubrovnik. Još ni sami ne znamo kuda ćemo i kako ćemo, zbog zimskih uvjeta i korone ne smijemo kroz Bosnu tako da je još uvijek sve pod upitnikom ”, rekao je šef stručnog stožera Spačve.

Pobjede u pripremnim utakmicama nagovještaj su za bolju rezultatsku polusezonu, a prve će bodove Spačva loviti na gostovanju u subotu. Nadovezao se Mečić i na nastupe naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. „Mislim da su naši rukometaši malo podcijenili Japan i poslije takve utakmice, gdje si očekivao da ćeš pobijediti, vidljivo je bilo kako je prvi dio utakmice s Angolom odigran u grču. Kvaliteta nije upitna, više je do izražaja došao pritisak koji dolazi nakon utakmice poput one s Japanom”, poručio je Mečić i dodao kako ne sumnja u današnju pobjedu nad reprezentacijom Katra.

Susret za prvo mjesto skupine C je u 18 sati, a nešto prije 20 sati znat ćemo s koje pozicije odlazimo i koliko bodova prenosimo u drugi krug natjecanja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno