Izuzetno mi je drago da vam već pred kraj ove godine na zalasku mogu najaviti idući Memorijal Satana Panonskog. Memorijal pod geslom “Ivica Čuljak Kečer II – po narodnosti Punker po zanimanju prijatelj” održat će se u subotu 15. veljače 2020. godine u Rock clubu Saloon 1 (Glagoljaška 15, Vinkovci).
Također nam je poznato kako ćemo Memorijal iduće godine ugostiti dav vrhunska zagrebačka banda, Thee Melomen i Rašpu, punkere s elementima bluesa i metala i sonične garage-punkere. Oba gostujuća banda imaju posve aktualne ovogodišnje albume: Rašpa je za Zdenka Franjića i kuću Slušaj najglasnije objavila album “A gdje je revolucija stoko?” dok su Thee Melomen za slovenskog izdavača Martin Garage’s Records izbacili ploču naslovljenu “Disappeear”.
Bit će to zasigurno furuizno i znojno veće koji će svi nazočni dugo pamtiti.
Memorijal Satana Panonskog “Ivica Čuljak Kečer II – po narodnosti Punker po zanimanju prijatelj” dolazi u organizaciji vinkovačkih entuzijasta Darka Begovića Bege, Damira Rešetara Dambasa i Zorana Šalinovića, naravno, sve u Rock clubu Saloon 1.
RAŠPA
Rašpa je autorski bend iz Zagreba koji postoji od 2013.godine a kojisu svoju avanturu započeli obradama pjesama njima dragih izvođača popu Supersuckers, Nashville Pussy, Ramones, Motörhead, MC5, The Stooges i drugih. Priču s coverima zaključuju svojim prvim samostalnim koncertom u Route 66 i posvećuju se autorskim pjesmama. Stilski nisu strogo definirane, no generalno je to punk rock s elementima bluesa i metala.
Kompletna diskografija je izdana za nezavisnu etiketu legendarnog Zdenka Franjića, Slušaj najglasnije, a sastoji se od EP-a “Rupe u sjećanju (2015.)”, LP-a “Izlaz iz sistema” (2016.), EP-a “Puna šaka brade” (2017.) i najnovijeg LP-a “A gdje je revolucija stoko? ” (2019.).
Od koncerata, po klubovima treba izdvojili nastupe u Močvari, Route 66 i Hard Place-u, onaj u Novom Sadu s bandom Neprijatelj prelazi reku, te prošlogodišnji na O’Rock festu u Oroslavju, gdje smo odlukom stručnog žirija proglašeni pobjednikom u natjecateljskom dijelu. U svrhu promocije snimljeno je i nekoliko video uradaka.
Članovi benda: Daniel Springer – bubanj, Ivan Lipak – bas, prateći vokal, Duško Isaković – gitara, prateći vokal i Danijel Janković – glavni vokal.

THEE MELOMEN
Thee Melomen: Disappear, 2018. | Photo: Josip Bolonić
The Melomen su osnovani 2014., a oformili su ga članovi bandova Babies, Erotic Biljan & His Heretics, Dijabaz, Vex And The Voxtones i Thee Mad And Hairy Wombats …
Godine 2016. skrenuli su pozornost na sebe, svojim viđenjem garage punka, mini albumom naslovljenim “Chinatown” s kojega su se posebno izdvajale pjesme “Borrowed Time” te naslovna “Chinatown” a za legendarnog Mike Watta (Minutemen, fIREFOUSE i The Stooges) i njegovu kuću ORG Music objavljuju 7” EP naslovljen “Balkans-Pedro Four Way”.
Nekoliko godina poslije i nakon dobro prihvaćenog singla “Disappear”, ove je godine objavljen i istoimeni album banda Thee Melomena u izdanju slovenske diskografske kuće Martin’s Garage Records.
Album je snimljen u Zagrebu tijekom ožujka  i travnja mjeseca 2018. godine, u studiju Pod.room u produkciji Dražena Gavrilovića. Pavle Miholjević napravio je  mastering pjesama za album na vinilu.
Na albumu se našlo 12 autorskih pjesama uključivši i izdani singl, koje su u zadnje dvije godine skladali ti melomani (od grč. pasionirani ljubitelji melosa i muzike) sa željom da stvore nešto novo u svijetu podzemne rokenrol glazbe na ovim prostorima.
Thee Melomen, 2018. / Photo: Bandcamp
Thee Melomenn su danas kvartet pa ćemo ih na Memorijalu vidjeti u slijedećem sastavu: Vedran Cesarec (glavni vokal, gitara i 12 žičana gitara), Vedran Majstorović (bubanj i prateći vokal), Mislav Kurspahić (bas gitara, prateći vokal i glavni vokal na dvije pjesme) i Filip Fržop File (gitara). Na snimanju albumu je gostovao i njihov stari član Ivica Babić na solo gitari, Tomislav Žalac na usnoj harmonici te Zvonka Obajdin iz grupe Svemir na električnim klavijaturama.
“Rock ‘n’ Roll nije nuklearna fizika, uzmeš tri riffa, dodaš refren, solažu i to je to. Tako je oduvijek bilo, od Chuck Berryja do Ramonesa, od New York Dollsa do Stonesa. Thee Melomen možda jesu iz Zagreba, ali njihova srca i glave su daleko u New Yorku i Londonu sedamdesetih i sa religijskim žarom se unose u lice pomodnom indie rocku.” kažu dečki o sebi!
Stay Tuned!