24 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

Ministar Ćorić najavio pojeftinjenje plina

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

„Otvaranjem LNG-a na Krku omogućili smo da ponuda plina bude veća što bi trebalo uz konstantu potražnju dovesti do smanjenja cijena plina za gospodarstvo i za kućanstva“, naglasio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić za HRT.

Do smanjenja bi, kaže, trebalo doći u kratkom roku, kada prestane svojevrsna eskalacija cijena na azijskom tržištu. „Nakon toga će prisustvo LNG-a i mogućnost dobave preko tog pravca utjecati na pregovore o cijeni plina i u Hrvatskoj i u regiji“, dodao je. Naglasio je kako je LNG terminal na Krku prvi energetski infrastrukturni projekt koji pozicionira Hrvatsku na energetsku kartu svijeta, napomenuvši kako je taj alternativni dobavni pravac za nas i za naše susjede nevjerojatan iskorak. Na pitanje kako pomiriti ovaj strateški projekt Hrvatske i lokalnu zajednicu Ćorić je odgovorio kako se više od 20 godina razgovara od LNG-u i ova je Vlada to uspjela.

„Buka s terminala neće utjecati značajnije na kvalitetu života. Mjerenja pokazuju da je ona u razinama propisanima u Studiji utjecaja na okoliš“, poručio je.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno