Foto: Posudionica i radionica narodnih nošnji

Sedamdesetak polaznika tijekom cijelog jednog dana budno je pratilo stručne predavače te brojnim pitanjima i vlastitim pričama doprinijelo i obogatilo znanje o tradicijskoj kulturnoj baštini na Radionici o tradicijskoj kulturnoj baštini Slavonije, Baranje i Srijema. Ova radionica je održana u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke u Vukovaru, a osmišljena je s ciljem poticajnog djelovanja na kulturno-umjetničke udruge koje u zadnjih nekoliko godina imaju poteškoće u radu zbog raznih okolnosti.

Zastupljene teme predstavljale su različite glazbene i plesne tradicije te tradicijsko ruho šokačkog stanovništva, a cilj je bio educirati polaznike o mogućnostima i potencijalu različitih aspekata tradicijske kulture.

Stoga su predavači Josip Forjan, Ljubica Gligorević, Irena Miholić i Tvrtko Zebec prenijeli dio svog stručnog znanja i potaknuli polaznike na daljnji rad u svojim udrugama, a sve s ciljem kvalitetnog predstavljanja tradicijske kulture na sceni i izvan nje. Prilikom demonstracija narodnih nošnji sudjelovali su članovi HGKD-a “Dunav” iz Vukovara, HSKPD-a “Seljačka sloga” iz Nuštra te Udruge “Pisanac” iz Otoka.