-1 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Najveći projekti u sljedećem razdoblju rekreacijski park Papuk, Trg Vinkovačkih jeseni i industrijska zona Zalužje

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća grada Vinkovaca u ovoj kalendarskoj godini, 23. po redu, na dnevnom redu našlo se 8 točaka, a najveći naglasak bio je na šestoj, a riječ je o prijedlogu Odluke o donošenju Strategije razvoja urbanog područja Vinkovci za financijsko razdoblje 2021.-2027.

Potpisan je ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja prema kojemu će Gradu Vinkovci s okolnim općinama pripasti 22 milijuna eura bespovratnih sredstava kojima će se financirati svi projekti doneseni kroz izradu strategije.

„Izrada strategije je postupak koji je trajao posljednje četiri godine gdje smo mi kroz gradsko vijeće i javno informiranje upoznavali javnost sa svime onim što radimo. Imamo naših 5 ciljeva, 17 mjera i 14 strateških projekata. Od ukupno 200 projekata koje smo stavili u našu inicijalnu bazu odabrali smo one projekte koje ćemo financirati u sljedećem razdoblju koje će trajati čak do 2030. godine. Financijsko razdoblje završava 2027., no mi imamo onda još 3 godine za provedbu. Veselimo se našim budućim projektima, naš Upravni odjel za investicije, fondove Europske unije i imovinu bit će na raspolaganju svim zainteresiranim po pitanju svih naših projekata i aktivnosti koje ćemo raditi”, rekla je pročelnica Upravnog odjela za investicije, fondove Europske unije i imovinu Katarina Vučić.


Konkretno, građani uskoro mogu očekivati novi rekreacijski park Papuk, na raspolaganju će biti i novi Trg Vinkovačkih jeseni i Industrijska zona Zalužje.

„To su naši najveći koji će se jako brzo vidjeti i biti na korist svim našim građanima”, dodala je za kraj Katarina Vučić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno