5 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Nalazi dvojice pacijenata u vinkovačkoj bolnici negativni na koronavirus

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Nalazi oba pacijenta iz Vinkovaca su negativni na koronavirus, izjavio je danas ministar zdravstva Vili Beroš, kako prenosi Dnevnik.hr, a potvrdu ove informacije dobili smo i u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci gdje su također stigli rezultati analize obavljene na Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.
Podsjetimo, dvije osobe koje su bile na radu u Kini primljene su jučer u vinkovačku bolnicu, jedna s povišenom temperaturom, a druga s respiratornim problemima. Zbog sumnje u moguću zarazu koronavirusom dva mlađa muškarca s područja Vinkovaca stavljena su u izolaciju, a izuzeti uzorci poslani su u Zagreb na analizu, izvijestio je jučer na konferenciji za medije ravnatelj bolnice dr. Krunoslav Šporčić.
Prema najnovijim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Hrvatskoj još nema potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. Trenutni broj laboratorijski potvrđenih oboljelih u svijetu je: 20.626, a broj umrlih je: 427. Trenutni broj oboljelih u Europskoj Uniji je: 28. U Hrvatskoj do danas je laboratorijski obrađeno nekoliko osoba kod kojih je bila postavljena sumnju na obolijevanje i svi su negativni. Zemlje Europske unije u kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom su: Francuska, Njemačka, Finska, Italija, Španjolska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgija i Rusija.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno