26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Naši sportaši vrlo uspješni u 2022. godini

Više od autora

- vl promo-

Iza vinkovačkih sportašica i sportaša još je jedna izrazito uspješna godina. Tako su brojni klubovi i natjecatelji sudjelovali na raznim natjecanjima na kojima su osvojili pregršt medalja i oborili klupske rekorde. Naravno, u 2022. godini bilo je i sportskih neuspjeha i neostvarenih ciljeva, no zasigurno je to samo dodatni motiv cijelom vinkovačkom sportskom kolektivu da u ovoj godini daju sve od sebe biti još bolji.

Iako je kroz prošlu sezonu strahovala do zadnjeg kola i jedva izborila ostanak u drugoligaškoj nogometnoj konkurenciji, vinkovačka Cibalia godinu je zaključila i više nego dobro. Klub se nalazi na diobi drugog i trećeg mjesta, a za vrhom zaostaje 8 bodova. Bila je to i više nego korektno odrađena polusezona. Ipak, gorak okus klub ostavlja Školi nogometa. Juniori, kadeti i pioniri u zoni su ispadanja iz elitnog društva. Dilj se trenutno nalazi pri vrhu međužupanijske nogometne lige, dok se Hrvatski Sokol, Hajduk Mirko i Vinkovci natječu u županijskim ligama.

Foto: Vinkovački plivački klub

Spačva je u svibnju prošle godine ispala iz rukometne Premijer lige, ali nakon prve polusezone klub je upisao 12 pobjeda u 13 odigranih susreta. Zeleni su tako prvi u 1. HRL – Sjever, izborili su prolazak u daljnju fazu kupa, a najavljene su i povratničke premijerligaške ambicije. Što se tiče ženskog rukometa, prošireno je djelovanje u mlađim kategorijama i na dječake, pa je samim time promijenjeno ime kluba.

Futsal momčadi MNK Vinkovci – Učilište Studium i Aurelia natječu se u 2. HMNL Istok. Uspješnija je Aurelia, koja se nalazi u borbi za sami vrh kojim bi se izborio kvalifikacijski turnir za prvu ligu, a dala je i reprezentativce. STK Cibalia na proljeće je ispao iz najjače stolnoteniske hrvatske lige, klub se još uvijek traži u rangu niže, ali vjerujemo kako će kroz koju sezonu naši stolnotenisači ponovno izboriti elitu. Vinkovačke tenisačice i tenisači zabilježili su i više nego dobre uspjehe kroz cijelu godinu na raznim turnirima, a u Vinkovcima su održana natjecanja i Festival tenisa, koji je okupio brojne rekreativce iz Hrvatske, ali i inozemstva.


Foto: Pia Tolušić

Košarkaši se natječu u A-2 ligi Istok, a na 3×3 turniru, koji se održao u Vinkovcima, zagrijali su mnogobrojnu publiku s vrlo atraktivnim potezima. Našim odbojkašicama nedostajalo je jako malo za plasman u rang više, no nova prilika za istim dostignućem već je u ovoj sezoni. Strijelci iz KPS Strijelac, GSD 1887 Lokomotiva Vinkovci i SD Vinkovci i prošlu su godinu obilježili mnoštvom pogođenih krugova, a obišli su i brojna natjecanja.

Izrazito puno medalja osvojili su plivačice i plivači. Tako su VPK, Orion i Cibalae predstavljali naš grad na brojnim natjecanjima i to su učinili na lijep način. Također, odlični uspjesi bilježeni su i u borilačkim sportovima. Taj doprinos dali su karate klubovi Ictus i Vinkovci, judo klubovi Olimp i Vinkovci, taekwondo klubovi Sajnami i Vinkovci, kao i Ju-Jitsu klub Vinkovačke rode. Inače, ju-jitsu borac Stjepan Neubauer nastupio je na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju, a iza Vinkovačkih roda izrazito je uspješna godina koju su okrunili još neki borci u bojama reprezentacije.

Foto: HNK Cibalia Vinkovci

Atletičari i paraatletičari i prošle su godine pokazali veliki potencijal ostvarivši mnoštvo uspjeha, a tu su se najviše istaknule fantastične Nikolina Vukasović i Nikolina Josipović. U konjičkom sportu u 2022. godini pokazala se sjajna Pia Tolušić iz KK Satir, a konjički klubovi Maestoso i Eohippus prezentirali su svoja umijeća na prvenstvima i kupovima.

Marko Nedoklan iz Biljarskog kluba Cibalia postao je juniorskim prvakom Hrvatske te je nastupio na Europskom prvenstvu. Gimnastički klub Vinkovci također je ostavio svoj trag, kao i boćarski klubovi, Biciklistički klub Sokol te Šahovski klub Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno