22 C
Vinkovci
Srijeda, 10. kolovoza 2022.

Neneh Cherry objavila album “The Versions”

Više od autora

- vl promo-


Neneh Cherry objavila je svoj novi projekt “The Versions”, album obrada njezinih pjesama koji okuplja neke od najuzbudljivijih i najcjenjenijih glazbenica našeg vremena! Dosad su s albuma predstavljeni singlovi “Buffalo Stance” (Robyn i Mapei) te “Manchild” (Sia). Treća pjesma “Woman” otkrivena je paralelno s izlaskom izdanja; obradila ga je ANOHNI.

“The Versions” sadrži 10 pjesama Neneh Cherry koje su obradile glazbenice osobno povezane s njezinom glazbom. Osim Robyn koja se udružila s Mapei za reimaginaciju kultne pjesme “Buffalo Stance”, Sie na pjesmi “Manchild” te intrigantne ANOHNI koja  je isporučuila neobičnu izvedbu osnažujuće pjesme “Woman”, na albumu se mogu pronaći brojna druga imena vrsnih glazbenica. Londonska Greentea Peng pretvara “Buddy X” u pjesmu koja zvuči kao da je nastala u garaži, kantautorica i pjesnikinja Jamila Woods “Kootchi” obogaćuje soul zvukom, dok glazbenica i violinistica Sudan Archives u potpunosti rekonstruira “Heart”. Seinabo Sey obradila je “Kisses On The Wind” na “skandinavski način”, eteričan vokal Kelsey Lu na još jednoj inačici pjesme “Manchild” vodi nas izvan ovog svijeta, Nenehina kći TYSON pripremila je senzualnu izvedbu singla “Sassy”, a Honey Dijon završava album na plesnom podiju sa svojim house remixom pjesme “Buddy X”.

Neneh Cherry nastavila je definirati i redefinirati kulturu, stil i glazbu, izdavši pet studijskih albuma. Među njima je i “Broken Politics” iz 2018. (kojeg je producirao Four Tet), koji je zaradio brojne pohvale kritike (The Guardian, Rolling Stone, The Times…). Prije dvije godine njezin je utjecajan debitantski album “Raw Like Sushi” doživio reizdanje u svrhu proslave 30. godišnjice od originalnog izlaska izdanja. Od novijih postignuća, valja naglasiti da je Neneh u 2022. osvojila i počasnu nagradu Icon Awards na NME dodjelama nagrada.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno