10 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

Neobični favorit na ovogodišnjoj Dori, izboru za pjesmu Europe

Više od autora

- vl promo-

Ovogodišnja Dora bit će održana u Opatiji, gdje će se sa svojim izvedbama publici predstaviti 18 raznolikih i talentiranih izvođača.

Natjecanje Dora odnosno Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije glazbeno je natjecanje u organizaciji Hrvatske radiotelevizije, a ove godine biti održano 11. veljače u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković.
Prošle godine pobjedu je odnijela Mia Dimšić s pjesmom Guilty Pleasure, a ove će se godine 18 izvođača boriti za titulu pobjednika i odlazak na Eurosong u Liverpool. Prijavilo se mnogo mladih autora i pjevača koji su već bili na Voiceu i nekim drugim natjecanjima gdje u prvom redu do izražaja dolazi glas.


FOTO: Croatia Records official
FOTO: Croatia Records official
FOTO: Croatia Records official

Nakon trinaest godina, na male ekrane se vraća emisija Ususret Dori, za koju su pripreme u tijeku. Pobjedom na Dori dobiva se već svima poznata statua Dore, čiji je tvorac Ivica Propadalo. U emisiji Svijet diskografije u cijelosti su objavljene pjesme Dore 2023.
Glavni urednik projekta je Tomislav Štengl koji je istaknuo kako su sve pjesme obavljene 12. siječnja upravo u navedenoj emisiji. Isti dan na istoimenom YouTube kanalu, objavljeni su i glazbeni spotovi natjecatelja. Glasovanje će ostati po modelu 50:50. Žiri će biti smješten u 10 centara, a publika će glasati telefonski.
Na službenoj stranici Eurosonga postavljena je anketa na kojoj svi ljubitelji ovog glazbenog natjecanja mogu izabrati koju pjesmu bi oni poslali na najpoznatiji glazbeni festival. Trenutno je glasovalo 5869 ljudi, a s 2090 glasova predvodi Harmonija disonance s pjesmom Nevera (Lei, Lei). Riječ je o pjesmi koja u samom refrenu ima spominjanje Neretve. Nakon nje je Let 3 s 903 glasa i pjesmom Mama šč!. Na Facebook stranici Dore komentatori nisu bili oduševljeni pjesmama jer svake godine očekuju nešto drukčije, što do sada nismo čuli, ali i dalje se to nije dogodilo.
Na Twitteru su mnogi istaknuli Neveru kao pjesmu koju mogu zamisliti na pozornici Eurosonga. O ovoj temi ljudi su se oglasili i na brojnim forumima, ali i na YouTubeu. Na Wiwibloggsu, koji se bavi vijestima o Eurosongu, podijeljene su sve hrvatske pjesme s Dore, a korisnici su u komentarima izdvajali one koje im se najviše sviđaju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno