Jedanaestogodišnja Lara Brčić iz Vinkovaca, koju je javnost upoznala 2012. godine kada je krenula u borbu protiv zloćudne bolesti, leukemije, danas je zdrava djevojčica. A ta djevojčica, vesela i puna energije, večeras je doživjela veliku radost i uzbuđenje: otvorenje prve samostalne izložbe crteža postavljene u Centru kulture Walkow.
“Već s dvije godine ja sam voljela biti s bojicama i olovkama u ruci. Mnoga djeca tada još ne znaju ni držati olovku, a ja sam već crtala čiča Gliše. A s tri i pol godine oboljela sam od leukemije i onda sam si kratila dane s crtanjem. Tako sam, na primjer, crtala doktore kao pse i mačke i tako sam počela s crtanjem. Imala sam jednu grupnu izložbu, koja mi se nije baš svidjela, a ovo je moja prva samostalna izložba i ovo mi je super i osjećam se uzbuđeno i sretno”, kazala je večeras svestrana Lara, koja je trenirala i kik boks, a osim crtanja zanima ju i gluma i režija. Kad naraste, kaže, željela bi biti glumica, ali i redateljica te napraviti svoj crtić.
Lara crta uglavnom životinje i ljude, ali, kako kaže “ne znam portrete nego ovakve ljude kao Matakovićeve”, a uzor joj je “nekada Mataković, a nekada i sama sebi”.
A poznati strip crtač Dubravko Mataković za Laru ima samo riječi hvale.
“Kada sam prvi put vidio njezine crteže, nisam mogao vjerovati, kao ni kada sam potom vidio kako crta. To izgleda kao da radi printer. Ona ima sve složeno u glavi. To su crteži koji nastaju bez ikakve pripreme. Nema tu neke skice olovkom, ona radi direktno medijima kao što su flomasteri, koji se ne mogu ispravljati, ne mogu se brisati i to je odmah postavljen cijeli crtež, kompozicija, a onda kasnije ulazi u detalje. Stvarno je fenomen i ako ovim tempom i načinom nastavi, a mislim da hoće jer to u njoj gori, postići će  velike rezultate. Iznimno je talentirana, ali ne samo to. Talent je ono što svaki umjetnik treba imati, međutim, ona je i veliki radnik i u crtanje ulaže ogromnu energiju. Nevjerojatno je koliko, u svojoj dobi, ozbiljno radi. Od kada sam je upoznao, prije četiri, pet godina, stalno radi i napreduje”, istaknuo je večeras Dubravko Mataković.