27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Nova imena jedanaestog Outlook festivala

Više od autora

- vl promo-

Outlook festival sada već duže od desetljeća slovi kao neizostavno mjesto hodočašća brojnih umjetnika i audiofila te nosi titulu vodećeg svjetskog festivala bass glazbe. Kao i uvijek do sada, najava novih izvođača redovito ujedinjuje ugledna i poznata lica s aktualnim i nadolazećim imenima. Među više od 80 upravo potvrđenih izvođača koji će pronaći svoje mjesto na omiljenoj tvrđavi Punta Christo izdvajaju se Shy FXGoldieJohnny Osbourne & Soul Stereo (Fatta), Nadia RoseHigh Focus RecordsMJ ColeBreakZed BiasDub Phizix & StrategyThe Heatwave.

Preko suncem natopljenih dana te u svježim, obasjanim noćima od 6. do 10. rujna ljubitelje reggaea, dubstepa, bassa, grimea, DnB-a, garagea, duba, soula i hip-hopa očekuje nezaboravno iskustvo! Ulaznice za koncert otvorenja u Areni, kao i festivalske ulaznice nalaze se u prodaji putetm sustava Entrio.

Podsjetimo se da su ranije objavljena imena gostiju kao što su J HusStefflon DonKojey RadicalWileyMistMadam XChildren of ZeusAJ TraceyDavid RodiganChannel OneBonoboAndy C i brojni drugi. Ovaj val novopotvrđenih imena otvaraju jedinstveni drum’n’bassproducenti i iskusni članovi Outlook obitelji – Shy FX i Goldie! Reggae i dancehall kralj Johnny Osbourne zaštitni je znak jamajkanskog zvuka, a mladi lav MC Nadia Rose donosi izričaj ljutog londonskog flowa, dok legendarni britanski hip-hop label High Focus dovodi sjajan odabir svojih talenata kao što su Dirty DikeFliptrixJam BaxterCoopsEd ScissorDJ Sammy B-Side te Molotov & Talos.

Topla dobrodošlica sprema se povratnicima na festival, garage bogovima MJ ColeuEl – B-u i Zedu Biasu. Tu su i The Heatwave sa svojim dancehall i bashment setom. Outlookova grime ekipa sve je brojnija, pridružuju joj se kapetani Flowdan i Spooky te poduži niz igrača. BreakIcicleSpectraSoulSkepticalTotal ScienceVillem & McLeod i Lowqui isporučivat će doze brzih i energičnih zvukova ljubiteljima DnB-a. Vlasnici izdavačke kuće NarrativesBlocks i Escher po prvi puta dolaze na Tvrđavu.

Na sporijem kraju bass spektra također će biti jako zanimljivo – francuski dub heroji O.B.F. za ovu priliku udružuju snage sa duom Shanti D & Sr Wilson. Španjolski Iseo & DodoSound donose zvuke nove škole reggaea. Mračnije i dublje tonove istraživati će glava Tectonic RecordsaPinch. A lo-fi, uradi-sam dub kreacije stižu uz bristolski Dubkasm.

Dubstep fanovi u svoje notese zabilježit će setove Compae i Distancea. Istraživači graničnih područja bassa i srodnih žanrova bit će zaokupljeni nastupima Barely LegalaMarthae i Tash LC-a. Naravno, tu je i kontingent MC-a koji uključuje imena kao što su Sgt PokesChunkyMC TempzaMC GQ i SP:MC. Kao dodatni bonus, u sklapanju mozaika između žanrova koje pokriva Outlook ističu se i nadolazeći jazz talenti Nubya Garcia i Poppy Ajudha.

Uz gomilu nabrojanih novopotvrđenih izvođača koji dolaze iz udaljenih krajeva nalazi se i pravo mnoštvo vrijednih regionalnih imena kao što su Billain207KooladeDiyala & YeshAnja G & Dr. ObiShecoBrada SelectaDouble B i Kick Kong!

Na kormilu bass kulture posljednjih deset godina, Outlook festivalznačajan je glazbeni događaj, koji odaje počast korijenima soundsystem pokreta dajući uz to i platformu za izražavanje svoje krativnosti novoj generaciji. Pronašavši svoje utočište na poluotoku na kojem se smjestila magična tvrđava Punta Christo i uz snažan naglasak na superiornu kvalitetu zvuka i ambijent, ovaj festival mami svakog posjetitelja na kušanje nezaboravnog iskustva.

Sve informacije o Outlook festivalu dostupne su na:

www.pozitivanritam.hr
www.outlookfestival.com
www.twitter.com/OutlookFestival
www.facebook.com/outlookfestival
www.youtube.com/outlookfestival
www.soundcloud.com/outlookfestival
www.mixcloud.com/outlookfestival
www.instagram.com/outlookfestival

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno