4 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Novi bodovi u gostima vinkovačkih rukometašica

Više od autora

- vl promo-

U jučerašnjem susretu 5. kola 3. HRL- Istok, rukometašice Vinkovaca gostovale su u Iloku gdje su porazile mladu i poletnu domaću ekipu 24:32 te se kući vratile s nova dva boda.

Nervoza pri početku utakmice bila je prisutna kod obje ekipe, no već se u 12. minuti Vinkovčanke odvajaju na +5 pogotkom Marije Matasović kojoj se u istom trenutku dogodila ozljeda gležnja zbog čega nije nastavila igru do kraja. Vidljivo je već tada kako za Iločanke neće biti nimalo laka utakmica. Većinu prvog poluvremena gošće su držale razmak od 8 golova, pa je tako i semafor u završnici prvog dijela pokazivao 11:19 za Vinkovce.

Sličan scenarij bio je i u drugom dijelu utakmice. Dugi napadi domaćina, bez rješenja, te brza realizacija Vinkovaca bili su pravi recept za prednost od čak 12 golova. Vinkovački trener Antonijo Šarić dao je priliku i mlađim igračicama. Djevojke su se dobro držale u obrani, ali su nešto slabije bile u napadu što potvrđuje i petominutna igra bez pogodaka.

Foto: Marija Dragojević priliko postizanja pogotka 

Ipak, utakmica je završila u korist vinkovačkih rukometašica s osam golova razlike. Najraspoloženije u domaćim redovima bile su desno krilo i kapetanica Marija Dragojević s 9 pogodaka, potom Lucija Pavlović, lijevo krilo sa 6 pogodaka.

Dva boda su tu, igru moramo popraviti, a obranu podići na višu razinu”, kaže kapetanica Dragojević koja najavljuje naporne treninge usprkos sljedeća dva slobodna kola.

Spomenut ćemo i suparničku ekipu i njihovu najefikasniju igračicu Gabrijelu Faletar s 8 pogodaka.

Rukometašice Vinkovaca ponovno će na parket 19. studenog kada gostuju u gradu na Dravi protiv Osijeka 3.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno