25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Novi filmovi u hrvatskim kinima od danas četvrtka 2. kolovoza

Više od autora

- vl promo-

Danas su se u domaćim kinima otvorila dva nova filmska hita: u prvom redu je tu eksplozivni šesti nasvak Nemoguće misije koji nosi naziv “Raspad sistema” te još jedna simpatična francuska komedija “Danas sam OK”. Detalje oba filma saznajte u nastavku…


Nemoguća misija: Raspad sistema

Režija: Christopher McQuarrie

Uloge: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Henry Cavill, Ving Rhames, Simon Pegg, Sean Harris, Angela Bassett, Michelle Monaghan, Alec Baldwin…

Originalni naslov: Mission: Impssible – Fallout, 2018.

Država: SAD

Trajanje: 147 minuta

Žanr: akcijski, špijunski, triler


Ethan Hunt (Tom Cruise) se po šesti put nalazi pred novim izazovima najuzbudljivijeg akcijskog filmskog serijala, koji gledatelje svaki put drži u napetoj neizvjesnosti od početka do kraja. U ovom se nastavku, uz standardnu postavu, ekipi filma priključuju i Henry CavillAngela Bassett i Vanessa Kirby te već dobro poznat i Oscarom nagrađen redatelj i scenarist Christopher McQuarrie.

Tijekom posljednja dva desetljeća, Tom Cruise je producirao, odglumio glavne uloge i izvodio najsmrtonosnije akrobacije u serijalu koji je zasigurno zaslužio kultni status među fanovima. Ovaj je globalni fenomen zaradio više od 2,8 milijardi dolara širom svijeta, što ga čini jednim od najuspješnijih franšiza u povijesti filma. Prema Cruiseu, “Nemoguća misija – Raspad sistema” je vrhunac svih prethodnih filmova u seriji.

Vidjet ćete likove koji se vraćaju iz prethodnih nastavka i zaključuju finalnu priču, kaže on. Knjiga Odiseja je na početku filma izabrana iz vrlo specifičnog razloga. Ono što su moj lik, Ethan Hunt, i njegov tim prošli, upravo odražava tu priču.

Redatelj McQuarrie smatra da je jedan od razloga zbog kojih je franšiza toliko popularna – Cruiseova nezasitna želja da svaki film bude uzbudljiviji i intenzivniji od svog prethodnika.

On nikad ne miruje, kaže McQuarrie, koji je režirao i prethodnu Misiju iz  2015. godine. Ali što je najvažnije, nikad ne zaboravlja publiku. Tom je prije svega zabavljač. On u svojim filmovima gledatelje vodi na mjesta na kojima nikad nisu bili, pokazuje stvari koje nikad nisu vidjeli i dijeli to iskustvo s njima.


Danas sam Ok

Režija: Jean-Pierre Améris

Uloge: Eric Elmosnino, Ary Abittan, Judith El Zein, Alice Pol, François Berléand, Valentine Cadic, Valérie Decobert-Koretzky, Lise Lamétrie…

Originalni naslov: Je vais mieux, 2017.

Država: Francuska

Trajanje: 86 minuta

Žanr: komedija

Pedesetogodišnjak pati od neviđenih bolova u leđima. Svi liječnici svijeta ne mogu mu pomoći, jer je izvor tog zla psihološki problem. Ali što sad s njegovim poslom, njegovom ženom ili njegovom obitelji, što treba promijeniti kako bi mu se stanje poboljšalo?

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno