16 C
Vinkovci
Petak, 9. lipnja 2023.

Novi francuski Wes Cravenovski horor Versus iduće godine u kinima

Više od autora

- vl promo-


Karidja Touré, jedna od zvijezda Versusa

Od sredine rujna do sredine listopada se na području jugozapadne Francuske snimao film ‘Versus’, redateljski debi francuskog scenariste i redatelja Francoisa Vallaea, najpoznatijeg po svojim kratkim filmovima ‘Wakefield’ i ‘Beauséjour’. Film se trenutno nalazi u fazi postprodukcije, a Valla se njime priključio novom trendu francuske kinematografije kojeg su pokrenuli Julia Ducournau, Coralie Fargeat i Dominique Rocher sa filmovima ‘Raw’, ‘Revenge’ i ‘The Night Eats The World’.  ‘Versus’ bez ikakvog prikrivanja svojim sadržajem asocira na ostvarenja Wesa Cravena i film ‘Blue Ruin’ kojeg je režirao Jeremy Saulnier.

Glavnu glumačku postavu čine Jérémie Duvall, Jules Pélissier, Lola Le Lann i za nagrade César i Lumière nominirana Karidja Touré. U sporednim ulogama pojavljuju se Benjamin Baffie, Victor Belmondo, Matilda Marty, Michael Cohen, Rani Bheemuck, Nathalie Sportiello, Inés Melab i Coline Lepomby.

Scenarij su napisali Valla, Nicolas Journet, Sophie Kovess-Brun i Erwan Augoyard. Priča prati Achilla iz dobrostojeće pariške obitelji koji postaje žrtva nasilnog napada. Nakon što bude poslan na more kako bi se odmorio i došao sebi, Achill na odmoru upozna mladog i ljutitog Briana. Njihovo poznanstvo će otkriti njihovu pravu prirodu, a njihova borba će ih dovesti do nasilnika koji su odgovorni za napad…


Producent filma je Nicolas Journet iz kompanije Playground Films. [Filmofil]

REVENGE [TRAILER, 2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno