Vinkovačko Gradsko vijeće za novoga ravnatelja Gradskog muzeja imenovalo je Hrvoja Vulića, koji u Muzej dolazi 2006. godine kao volonter-pripravnik u Arheološkom odjelu, gdje je od 2007. godine do danas zaposlen kao kustos

Vinkovčanin Hrvoje Vulić (1980.) diplomski studij arheologije završio je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a u Gradskom muzeju zamijenio je dr.sc. Ivanu Iskru Janošić na mjestu voditelja Antičkog odjela. “Nakon nekog vremena postajem voditelj novoosnovanog Numizmatičkog odjela tako da je moj znanstveni i stručni interes kombinacija rimske numizmatike i Rima općenito. S obzirom na situaciju u Vinkovcima mi arheolozi većinu vremena provodimo na zaštitnim istraživanja i na obradi nalaza, a riječ je o doista ogromnim količinama materijala”, ističe Vulić.

Hrvoje Vulić je autor i koautor na brojnim domaćim i međunarodnim izložbama, autor je i koautor niza znanstvenih, stručnih i popularnih radova, sudionik stručnih skupova te je vrlo aktivan u popularizaciji arheologije kroz različite aktivnosti među kojima posebno ističe Rimske dane, koji se održavaju u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Vinkovaca. 

Kao ravnatelj naglasak stavlja na interni i vanjski segment rada. “Interna stvar koja se osjeća prema van svakako je završetak svih stalnih postava, ali to ćemo do kraja moći riješiti tek s novom zgradom. Pred nama je i uređenje suvenirnice što nam je jako važno jer se u gradu već dugo osjeti potreba za jednim mjestom gdje bi se moglo kupiti suvenire i proizvode, ne samo muzejske. Čeka nas i energetska obnova jedne od zgrada te izrada projekta energetske obnove, sanacije i izgradnje lifta za galerijsku i za glavnu izložbenu zgradu Muzeja na Trgu bana J. Šokčevića 16. Bez toga neke daljnje akcije nemaju smisla i spremni smo izradu tih projekata financirati vlastitim sredstvima. Također, jedan općeniti plan je dodatno otvaranje Muzeja jer mi smo javna ustanova i naša je zadaća kvalitetna komunikacija s javnošću kako bi vidjeli što se od nas očekuje i pokazali što mi možemo ponuditi i zašto su muzeji važni za sve zajednice”, ističe Hrvoje Vulić.