- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U Hrvatskoj je dosad evidentirano 56 slučaja zaraze koronavirusom, a među njima je dvoje liječnika iz KB-a Dubrava i jedan liječnik iz KBC-a Rebro. 

Zaraženo je još sedam osoba, potvrdio je ministar Beroš. Tako je broj slučajeva narastao na 56.

“Ulazimo u treću fazu”, kazao je Beroš. “Štožer pomno promišlja sve mjere koje donosi. Temeljene su na stručnim i znanstvenim inputima. Imamo najširu sliku. Hvala i građanima koji se pridržavaju mjera”, kazao je Beroš. “Zbog naše vjerodostojnosti, molimo sve da ne poduzimaju ishitrene postupke. Važno je da se zajedno borimo protiv ugroze. Slušamo sve koji imaju mišljenje, ali struka mora voditi glavnu riječ.”, rekao je Beroš.

Krunoslav Capak kazao je da je bitno da se održava balans između dobre epidemiološke situacije i oštrine i širine mjera. “Ne bi bilo dobro da sve zatvorimo, život bi stao i stvari ne bi mogle funkcionirati. Mi epidemiolozi moramo predlagati dveno Stožeru i vladi mjere za koje mislimo da su prioritetne”, kazao je Capak. Imamo 9000 ljudi u samoizolaciji, dodao je.

“Zahvaljujem se svim medijima koji nas prate na način da se vjerno odražava ono što rade Vlada i Stožer. Problem koronavirusa je širok socijalni problem i mi kao što vidite, radimo ne samo unutar RH, već smo u bliskim telefonskim kontaktima s našim kolegama u okruženju te na razini EU-a.”, istaknuo je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.