Page 10 - Vinkovački list - 20.7.2018.
P. 10
PETAK, 20.7.2018.
Udomi me!
Mješanac, ženka, 3 godine Recept: Juliška
Mješanac, muški, Kad se sjetim ja moja Juliška, kako si mene ljubila. Kako smo samo
2 godina ludo plesali, dok su čardaš svirali. Juliška, još poznata kao Juli pita
ili Julka šnite, omiljeni je svatovski kolač koji samim svojim imenom
podsjeća na nešto staro i domaće. Kako to već obično biva sa starim
kolačima, priprema je poprilično laka, ne zahtijeva posebne vještine
ili skupe sastojke. Dovoljan razlog da za vikend zasučete rukave i
iskoristite ovaj prijedlog za kolač.
BISKVIT
6 jaja
18 dkg šećera
2 dkg kakaa
5 dkg brašna
Razdvojiti bjelanjke od žumanjaka. U žumanjke pomiješati šećer te
nastaviti miješati narednih pola sata. Kada se smjesa sjedini, dodati
kakao i brašno. Bjelanjke izlupati u snijeg te ih sjediniti s ostatkom
smjese. Biskvit peći na 180 stupnjeva, a je li gotov možete provjeriti
čačkalicom ili vilicom sve dok se tijesto ne prestane lijepiti.
FIL
1 dcl mlijeka
2 vanilin šećera
15-20 dkg šećera
15-20 dkg mljevenih oraha
15 dkg margarina
čokolada
Mlijeko prokuhati sa šećerom i vanilin šećerom te dodati mljevene
orahe. Kada se fil ohladi, umiješati margarin. Fil se premaže preko
biskvita, a na njega se nariba čokolada.
www.tip-tip.hr
+385 32 306 901
Udomi me!
Mješanac, ženka, 3 godine Recept: Juliška
Mješanac, muški, Kad se sjetim ja moja Juliška, kako si mene ljubila. Kako smo samo
2 godina ludo plesali, dok su čardaš svirali. Juliška, još poznata kao Juli pita
ili Julka šnite, omiljeni je svatovski kolač koji samim svojim imenom
podsjeća na nešto staro i domaće. Kako to već obično biva sa starim
kolačima, priprema je poprilično laka, ne zahtijeva posebne vještine
ili skupe sastojke. Dovoljan razlog da za vikend zasučete rukave i
iskoristite ovaj prijedlog za kolač.
BISKVIT
6 jaja
18 dkg šećera
2 dkg kakaa
5 dkg brašna
Razdvojiti bjelanjke od žumanjaka. U žumanjke pomiješati šećer te
nastaviti miješati narednih pola sata. Kada se smjesa sjedini, dodati
kakao i brašno. Bjelanjke izlupati u snijeg te ih sjediniti s ostatkom
smjese. Biskvit peći na 180 stupnjeva, a je li gotov možete provjeriti
čačkalicom ili vilicom sve dok se tijesto ne prestane lijepiti.
FIL
1 dcl mlijeka
2 vanilin šećera
15-20 dkg šećera
15-20 dkg mljevenih oraha
15 dkg margarina
čokolada
Mlijeko prokuhati sa šećerom i vanilin šećerom te dodati mljevene
orahe. Kada se fil ohladi, umiješati margarin. Fil se premaže preko
biskvita, a na njega se nariba čokolada.
www.tip-tip.hr
+385 32 306 901