Page 6 - Vinkovački list 21. prosinca 2018.
P. 6
PETAK 21.12.2018.
UGODNE BLAGDANE TE SRETNU U usporedbi s drugim gradovima, cijene su kod nas i više nego prihvatljive
I USPJEŠNU NOVU 2019. GODINU ŽELI VAM
Adventska
gastro ponuda
ZKLAUTNNAA Dok djeca uživaju na klizalištu roditelji se za male
novce mogu ugrijati uz razna topla pića i napitke
ŽIVIMO PRAVE VRIJEDNOSTI
BIRAJMO SRCEM #KUPUJMO HRVATSKO Osim što mogu uživati u Otkrili smo preporučamo palačinke u Slatkoj
jednom od najvećih klizališta samo dio kućici, gdje uistinu ne štede na pre-
Ove godine troje nagrađenih dolazi iz Vukovarsko-srijemske županije u ovom dijelu Hrvatske, kao onoga što vam ljevima i razno raznim dodacima
i brojnim zanimljivim radi- se nudi uz za palačinke i vafle. Stvarno dobre
Suncokret ruralnog turizma onicama i zabavnim koncer- Ledeni Orion, palačinke ovdje možete pojesti za
tima, posjetitelje ovogodiš- a kako bi se 15, a vafle za 10 kuna. Popularne
njeg Adventa u Vinkovcima, u okrijepili za su i germknedle, tradicionalni
kućicama uz klizalište čeka i ovih hladnih desert koji nam dolazi iz Austrije
bogata ugostiteljska i gastro- zimskih i Njemačke. Ne znamo kolike su
nomska ponuda. večeri. Ipak, cijene istih u tim državama, ali u
najbolja je Vinkovcima ih možete pojesti za
Franjo Sorčik preporuka otići 15 kuna, te za tu cijenu zahtijevati
franjo.sorcik@novosti.hr i sve redom i sve moguće vrste preljeva, mrvica
isprobati i ostalih kerefeka. Za one koji ipak
Desetak ugostitelja posjetitelji- traže nešto konkretnije nezaobila-
ma po prihvatljivim cijenama nudi zne su dakako kobasice s brojnim
delicije i specijalitete kao što su prilozima koji idu uz njih. Odlučili
tradicionalni napitci kuhano vino smo stoga otići do Bubabara i
i rakija, razne lepinjice i kobasice, probati kobasice s kupusom, ali i
ali i brojna druga zanimljiva jela. nešto što je od ove godine novost u
Tako se na Adventu u Vinkovcima njihovoj ponudi, odnosno kuhanu
mogu pojesti i fritule, koje nisu šunku. I tu su se domaći ugostitelji
tradicionalno jelo ovoga kraja, pokazali i više nego povoljni, pa su
ali bez obzira na to vrlo omiljeno nam vrlo dobar sendvič s kuhanom
i traženo. Majstori za fritule kod kobasicom, šunkom i zeljem složili,
Makija, objašnjavaju nam da spakirali i naplatili samo 15 kuna.
je to jelo vezano prije svega uz Dok djeca uživaju na klizalištu
Dalmaciju, ali da ih i u Vinkovcima roditelji se, naravno, mogu ugrijati
ljudi obožavaju i da se prodaju jako uz razna pića i napitke cijene kojih
dobro, a i cijena je prihvatljiva, pa su, ako ih usporedimo s nekim
ćete tako za jednu porciju fritula, drugim hrvatskom gradovima, više
odnosno punu čašu, platiti samo nego prihvatljive. Kuhano vino i
10 kuna. Popularne su i langošice rakiju tako možete popiti već za 8
i kurtošice koje se prodaju već po do 10 kuna, čaj za 8, a kavu za 7
5, odnosno 10 kuna. Tko voli slatko kuna.
Nacionalna nagrada Na ovogodišnji novi proizvodi. Uz ove dvije
Suncokret ruralnog turizma još natječaj za pobjedničke nagrade dodijelje-
je jednom predstavila ljepotu nagradu ne su Zlatne, Srebrne i Brončane
i bogatstvo hrvatskog sela. “Suncokret povelje i Posebna priznanja u
Šampioni Suncokreta ruralnog ruralnog sedam kategorija. S ove prestižne
turizma Hrvatske su obitelji turizma” dodjele u našu županiju stižu čak
Polić, vlasnici Etno-agro parka pristiglo je čak tri nagrade. Naime, u kategori-
Stella Croatica iz Klisa i obitelji 150 prijava iz ji manifestacije Zlatnu povelju
Toljanić, vlasnici Vinotela 18 hrvatskih dobila je manifestacija “Kod
Gospoja iz Vrbnika na Krku. županija konjarskih vatri” iz Županje, a
posebno priznanje za promociju
Franjo Sorčik tradicijskih proizvoda dobila je
franjo.sorcik@novosti.hr manifestacija “Vukovarski etno
sajam”. U kategoriji tradicijska
Njima je pripala nagrada Zlatni gastronomija, Srebrnu povelju
suncokret, novitet najveće akcije dobilo je Izletište “Gondola” iz
u ruralnom turizmu kojom se Sotina. Treba napomenuti da je
promoviraju tradicijski sadržaji, ove godine dodijeljeno i Posebno
povezuju najznačajniji projekti, priznanje za medijsko praćenje
proizvođači, događaji i zanimlji- ruralnog turizma, a zasluženo
vosti, čuva se izvornost i stvaraju ga je dobila Marija Petrinović,
novinarka HRT Radio Osijeka.
UGODNE BLAGDANE TE SRETNU U usporedbi s drugim gradovima, cijene su kod nas i više nego prihvatljive
I USPJEŠNU NOVU 2019. GODINU ŽELI VAM
Adventska
gastro ponuda
ZKLAUTNNAA Dok djeca uživaju na klizalištu roditelji se za male
novce mogu ugrijati uz razna topla pića i napitke
ŽIVIMO PRAVE VRIJEDNOSTI
BIRAJMO SRCEM #KUPUJMO HRVATSKO Osim što mogu uživati u Otkrili smo preporučamo palačinke u Slatkoj
jednom od najvećih klizališta samo dio kućici, gdje uistinu ne štede na pre-
Ove godine troje nagrađenih dolazi iz Vukovarsko-srijemske županije u ovom dijelu Hrvatske, kao onoga što vam ljevima i razno raznim dodacima
i brojnim zanimljivim radi- se nudi uz za palačinke i vafle. Stvarno dobre
Suncokret ruralnog turizma onicama i zabavnim koncer- Ledeni Orion, palačinke ovdje možete pojesti za
tima, posjetitelje ovogodiš- a kako bi se 15, a vafle za 10 kuna. Popularne
njeg Adventa u Vinkovcima, u okrijepili za su i germknedle, tradicionalni
kućicama uz klizalište čeka i ovih hladnih desert koji nam dolazi iz Austrije
bogata ugostiteljska i gastro- zimskih i Njemačke. Ne znamo kolike su
nomska ponuda. večeri. Ipak, cijene istih u tim državama, ali u
najbolja je Vinkovcima ih možete pojesti za
Franjo Sorčik preporuka otići 15 kuna, te za tu cijenu zahtijevati
franjo.sorcik@novosti.hr i sve redom i sve moguće vrste preljeva, mrvica
isprobati i ostalih kerefeka. Za one koji ipak
Desetak ugostitelja posjetitelji- traže nešto konkretnije nezaobila-
ma po prihvatljivim cijenama nudi zne su dakako kobasice s brojnim
delicije i specijalitete kao što su prilozima koji idu uz njih. Odlučili
tradicionalni napitci kuhano vino smo stoga otići do Bubabara i
i rakija, razne lepinjice i kobasice, probati kobasice s kupusom, ali i
ali i brojna druga zanimljiva jela. nešto što je od ove godine novost u
Tako se na Adventu u Vinkovcima njihovoj ponudi, odnosno kuhanu
mogu pojesti i fritule, koje nisu šunku. I tu su se domaći ugostitelji
tradicionalno jelo ovoga kraja, pokazali i više nego povoljni, pa su
ali bez obzira na to vrlo omiljeno nam vrlo dobar sendvič s kuhanom
i traženo. Majstori za fritule kod kobasicom, šunkom i zeljem složili,
Makija, objašnjavaju nam da spakirali i naplatili samo 15 kuna.
je to jelo vezano prije svega uz Dok djeca uživaju na klizalištu
Dalmaciju, ali da ih i u Vinkovcima roditelji se, naravno, mogu ugrijati
ljudi obožavaju i da se prodaju jako uz razna pića i napitke cijene kojih
dobro, a i cijena je prihvatljiva, pa su, ako ih usporedimo s nekim
ćete tako za jednu porciju fritula, drugim hrvatskom gradovima, više
odnosno punu čašu, platiti samo nego prihvatljive. Kuhano vino i
10 kuna. Popularne su i langošice rakiju tako možete popiti već za 8
i kurtošice koje se prodaju već po do 10 kuna, čaj za 8, a kavu za 7
5, odnosno 10 kuna. Tko voli slatko kuna.
Nacionalna nagrada Na ovogodišnji novi proizvodi. Uz ove dvije
Suncokret ruralnog turizma još natječaj za pobjedničke nagrade dodijelje-
je jednom predstavila ljepotu nagradu ne su Zlatne, Srebrne i Brončane
i bogatstvo hrvatskog sela. “Suncokret povelje i Posebna priznanja u
Šampioni Suncokreta ruralnog ruralnog sedam kategorija. S ove prestižne
turizma Hrvatske su obitelji turizma” dodjele u našu županiju stižu čak
Polić, vlasnici Etno-agro parka pristiglo je čak tri nagrade. Naime, u kategori-
Stella Croatica iz Klisa i obitelji 150 prijava iz ji manifestacije Zlatnu povelju
Toljanić, vlasnici Vinotela 18 hrvatskih dobila je manifestacija “Kod
Gospoja iz Vrbnika na Krku. županija konjarskih vatri” iz Županje, a
posebno priznanje za promociju
Franjo Sorčik tradicijskih proizvoda dobila je
franjo.sorcik@novosti.hr manifestacija “Vukovarski etno
sajam”. U kategoriji tradicijska
Njima je pripala nagrada Zlatni gastronomija, Srebrnu povelju
suncokret, novitet najveće akcije dobilo je Izletište “Gondola” iz
u ruralnom turizmu kojom se Sotina. Treba napomenuti da je
promoviraju tradicijski sadržaji, ove godine dodijeljeno i Posebno
povezuju najznačajniji projekti, priznanje za medijsko praćenje
proizvođači, događaji i zanimlji- ruralnog turizma, a zasluženo
vosti, čuva se izvornost i stvaraju ga je dobila Marija Petrinović,
novinarka HRT Radio Osijeka.