Page 22 - Vinkovački list - 12. travnja 2019.
P. 22
PETAK 12.4.2019.

Svojim kreacijama sudionici će stvarati prava umjetnička djela od namirnica na zadanu temu Na
ovogodišnjoj
Najbolje organizirani “jabuci”
gastrofest u zemlji oživit će se
tradicijske
recepture
Slavonije i
Srijema i to
kroz način
suvremene
gastronomije

Prestižno kuharsko natjecanje „Zlatna jabuka“ održava se po
petnaesti puta i ove će godine ponovno okupiti veliki broj
kuhara iz najeminentnijih hrvatskih restorana i hotela

Osim svekolike afirmaci- gorija C – desert od jabuka, meda, raditi. Svečana večera održati će
je kuhara i struke te cjelo- oraha i biskvitnog tijesta. “Brojne se večeras u 20 sati u svečanoj
kupnog hrvatskog kulinar- naše destinacije raskriljuju vrata sali “Barun Trenk” i svečano će ju
stva i hrvatskih proizvoda, cilj davno zaboravljenih mirisa i otvoriti gradonačelnik Vinkovaca
Hrvatskog kuharskog kupa je okusa iz škrinje autohtone stare Ivan Bosančić i župan Božo Galić.
prezentacija, razvoj i izgradnja huhinje hrvatskih jela te smo i U sklopu svečane večere bit će
prepoznatljive hrvatske kuli- mi na ovogodšnjoj “jabuci” željeli proglašeni svi pobjednici 3. kola
narske ponude pomoću koje oživiti stare, izvorne, tradicij- Hrvatskog kuharskog kupa. Da je
natjecatelji svojom kreativno- ske recepture Slavonije i Srijema, Zlatna jabuka prerasla svoje okvire
šću i konkretnim doprinosom ali kroz način suvremene gastro- potvrđuje i činjenica da nije samo
oblikuju kulinarske prepoznat- nomije. Stoga smo izvukli stare riječ o kuharskom natjecanju nego
ljivosti lokalne sredine, a time recepte na svjetlo dana, nastojeći se organizator pobrinuo da ona
i unapređenje sadržajnosti i ih sačuvati od zaborava i oživjeti postane i zabava za sve. Stoga će
atraktivnosti njene cjelokupne im okuse i mirise.”, rekao nam sve nazočne zabavljati Mate Bulić.
turističke ponude. je Jozo Gale, predsjednik Udruge
kuhara i slastičara Vukovarsko
Željko Komljenović – srijemske županije. Jozo Gale
zeljko.komljenovic@novosti.hr nadalje ističe kako u Vinkovce
dolaze mlade snage, odnosno
Ove godine na 15. Zlatnoj jabuci mladi kuhari koji nemaju baš
očekuje se sudjelovanje 12 do 15 puno životnog iskustva, ali su na
ekipa koje će svojom kreativnošću i dobrom putu da postanu vrhunski
inventivnošću stvarati umjetnička i svjetski poznati kuhari, jer se
djela na zadanu temu od namirnica usuđuju raditi jela, kao je rekao, od
bogate flore i faune Slavonije namirnica koje do sada nisu imali
i Srijema, što će biti poslasti- priliku ni vidjelti, a kamoli s njima
ca za oči i dušu te tako dokazati
da su kuhari umjetnici svoje U Vinkovce dolaze mlade
struke. Organizatori su pripremi- snage, odnosno mladi kuhari
li sljedeće propozicije: kategorija koji nemaju baš puno životnog
A – svečana hladna plata pripre- iskustva, ali su na dobrom
mljena od svinjskog filea, slanine putu da postanu vrhunski i
od crne svinje i povrtne garniture, svjetski poznati kuhari.
kategorija B – toplo glavno jelo
od svinjskog buta te šljivovice s
prilogom od gljiva i žitarica, kate-
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27