Page 10 - Vinkovački list - 14. lipnja 2019.
P. 10
PETAK 14.6.2019.

Udomi me! Uradi sam...

Hrv. ovčar, ženka, Pepermint piling
8 mjeseci za tijelo od
kokosovog ulja
Mješanac, muški,
2 godine Ovaj piling je savršena stvar za cijelo Sastojci:
tijelo, a vrlo je jednostavan je za 1 šalica šećera
napraviti. Ne samo da je koristan za 1/2 šalice kokosovog ulja
piling svrhe već je ulje paprene metvice 10-15 kapi ulja paprene metvice
je također osnažujući za vašu kožu. 1-2 kapi zelene boje za hranu (izborno)
Upute:
Povlastice: 1. Pripremite sve sastojke, uključujući
Piling pomaže pri uklanjanju suhe, zdjelu i žlicu da ih promiješate
mrtve kože i poticanju pravilne 2. Otopite kokosovo ulje u posudi
cirkulacije krvi. Korištenje eteričnog ulja 3. Dodajte šećer u posudu i dobro
kao što je pepermint u pilingu dodaje promiješajte
još jedan sloj pogodnosti za vaše tijelo. 4. Zatim dodajte ulje paprene metvice i
promiješajte
Upotreba ulja paprene metvice na 5. Dodajte boju za hranu i dobro
vašem tijelu pomoći će: izmiješajte kako biste bili sigurni da je
ublažiti bol sva boja hrane raspršena
smirite tijelo 6. Stavite u hermetičku posudu
potiče cirkulaciju krvi Bilješke:
Ovaj piling treba trajati do mjesec dana
Kako koristiti piling: u zatvorenoj posudi.
Način na koji ga koristite je prilično Pokušajte izbjeći vlaženje smjese kako
jednostavan. Evo nekih stvari koje treba biste izbjegli bakterije.
znati: Za više valovitu teksturu, omekšajte
Koristite šećerni piling na suhoj ili kokosovo ulje umjesto da ga istopite.
mokroj koži, na suho najbolje djeluje. Dodajte više šećera ako želite hrapavu
Trljajte piling kružnim pokretima na teksturu.
vašem tijelu.
Ne trljajte previše oštro.
Isperite piling s vodom i potpuno
osušite kožu.

Recept: Šnite od ananasa

Mješanac, muški, Sastojine za biskvit:
2 mjeseca
5 jaja,
Mješanac, muški, 5 žlica šećera,
1 godina 2 žlice ulja,
1/2 praška za pecivo i 5 žlica brašna

Sastojine za kremu:

20 dag bijele čokolade,
4 žumanjka,
3 žlice šećera,
O ,5 I slatkog vrhnja za šlag i
1 konzerva ananasa u kolutićima

Izrada biskvita:

Od 5 bjelanjaka izlupati čvrsti snijeg. Mikserom
izmij­ešati 5 žumanjaka, 5 žlica šeć­ era, 2 žlice ulja
i 1/2 praška za pecivo. Dodati 5 žlica braš­na. Na
kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu istresti
namašćenu i pobrašnjenu tepsiju i peći 20-25 minuta
na 200°C, dok ne bude zlatno žute boje. Po pečenom
biskvitu preliti sok od ananasa iz konzerve. Kolute
ananasa presjeći napola i slagati u 2 reda na biskvit.
tepsiju i peći 20-25 minuta na
200°C, dok ne bude zlatno žute boje. Po pečenom
biskvitu preliti sok od ananasa iz konzerve. Kolute
ananasa presjeći napola i slagati u 2 reda na biskvit.

Izrada kreme:

Izmiješati 4 žumanjka i 3 žlice šećera, na to usuti 0,5 I
vrhnja za šlag i 20 dag iskidane bijele čokolade. Kuhati
na la­ganoj vatri uz stalno miješanje, dok se ne zgusne.
Kremu prel­iti preko biskvita i ananasa. Ostaviti da se
ohladi. Rezati šnit­e veličine pola koluta ananasa i na njih
staviti šlag.
Napomena: Kolač je najbolje napraviti dan ranije.

www.tip-tip.hr Mira Takšić: Mirini vinkovački kolači
+385 32 306 901
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15