Page 10 - Vinkovački list - 5. srpnja 2019.
P. 10
PETAK 5.7.2019.

Udomi me! Uradi sam...

Engleski Hrt, muški Tabure od gume
1 godina
Transformirajte staru guma u savršeni dodatak
Mješanac, muški, dnevnom boravku uz ovaj tutorial.
2 godine Volite koristiti stare, beskorisne predmete koji leže oko
vaše kuće kako bi napravili nove, zabavne uradi sam
projekte?
Upcycling je iznimno zadovoljavajući jer možeš izbjeći
nered i spriječiti otpad. Ovaj jednostavan i djelotvoran
uradi sam projekt pretvara beskorisnu gumu u cool,
rustikalni tabure za moju kuću.
Sve što trebate je guma, drvo izrezano u krug, konop,
vijci, odvijač, pištolj za ljepilo, bušilica, tkanina, četka i
staklenka za brtvljenje.
1. Ako koristite rabljenu gumu, očistite je suhom krpom.
Ako je posebno prljava, možete je očistiti vodom,
ali pustiti da se osuši prije nego što nastavite dalje.
Izbušite tri rupe u drvu, dovoljno duboko probijte rub
gume.
2. S vijcima pričvrstite drvo za gumu. Isto ponovite i na
drugoj strani gume.
3. Postupak lijepljenja započnite tako da jedan kraj
užeta pričvrstite za sam centar drva pištoljem za ljepilo.
4. Počnite namotavati uže oko središta, nanosite ljepilo
svaki krug i pritisnite ga sve dok uže ne bude sigurno.
5. Kada ste drvo potpuno prekrili, napravite istu stvar
duž ruba gume.
6. Okrenite gumu i nastavite lijepiti uže sve dok ne
dođete do druge drvene ploče.
7. Kada je cijela guma potpuno prekrivena konopcem,
koristite škare za rezanje. Čvrsto zalijepite kraj užeta.
Ne morate pokrivati drugi dio drva jer će biti okrenut
prema dolje!
8. Koristite četkicu da obojite sloj brtvila preko užeta.
Pustite da se osuši, a zatim nanesite drugi sloj.
9. Nakon što se zapečaćena masa potpuno osuši,
dobivate svoj vlastiti rustikalni, domaći tabure.

Mješanac, muški, Recept: Sladoled od čokolade
3 godine
Sastojine za sladoled:

3 jaja,
6 žlica šećera,
10 dag čokolade i,
2 dcl kiselog vrhnja ili milerama

Izrada sladoleda:

Od 3 bjelanjka istući
čvrsti snijeg.
Izmiješati 3 žumanjka sa 6 žlica šećera i 10 dag otop­ljene
čokolade.
Umiješati žlicom ili kuhačom 2 dcl kiselog vrhnja.
Lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Hladiti u hladn­ jaku za
duboko zamrzavanje najmanje 5 sati.

Napomena:

• Sladoled možete praviti i od voća.
• Umjesto 10 dag čokolade, potrebno je
staviti 1/2 kg voća (jagoda, malina i sl.)
• Ukoliko pravite sladoled od banana,
umjesto 10 dag čokolade stavite tri veće
dobro zrele banane i sok jednog li­muna.

Mješanac, muški,
6 mjeseci

www.tip-tip.hr Mira Takšić: Mirini vinkovački kolači
+385 32 306 901
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15