Page 26 - Vinkovački list - 9. kolovoza 2019.
P. 26
PREDSTAVLJA PETAK 9.8.2019.

Nakon pobjede na natjecanju AGCC za Hrvatsku, koktel-majstor iz Vinkovaca, Ivan Mlivić, osvojio je četvrto mjesto na regionalnoj razini u Budimpešti

Ljubav od malih nogu: U kvartu

sam bio “mali koji baca boce“

Ivan se bavi restoranskim, hotelskim i barskim poslovanjem,
slaganjem konceptualnog poslovanja za ugostiteljstvo, ali i
edukacijom osoblja u svim granama ugostiteljstva

Krajem srpnja u Budimpešti s mjestom stanovanja u Selcu. U hotela.
je održano regionalno natjeca- ugostiteljstvu se talent i ljubav Sve više svjetskih poznatih
nje Angostura global cocktail prema njemu bruse svaki dan.
challenge na kojemu je naš Vin- Ivanu je u tome pomogla srednja brendova počelo je održavati svoja
kovčanin, Ivan Mlivić, osvojio škola, natjecanja i pobjede na natjecanja, pa je tako i Angostura
izvrsno četvrto mjesto. Rezultat državnim prvenstvima, služenja napravila svoj challenge gdje
je to dugogodišnjeg predanog u restoranu te odlazak u drugi pobjednik dobiva titulu brand
rada i vrijednog truda, ali i svijet i rad u poznatim barovima ambasadora za Angosturu na dvije
velike ljubavi koja Ivana prati u Dubrovniku, na Pagu i u Splitu. godine. Ivanu je pripalo četvrto
gotovo cijeli život. mjesto, no razloga za nezadovolj-
“Otada je sve išlo stepenicu stvo nema.
Josipa Haluška više, tako i odlazak u Milano na
josipa.haluska@novosti.hr edukaciju o kavama te u London na “Nakon e-maila da imam čast
edukaciju o cocktailima gdje sam predstavljati Hrvatsku na AGCC,
U kvartu je bio poznat kao posjetio najkvalitetnije barove bilo je vrlo malo vremena se pri-
“mali koji baca“ boce, a danas i sajmove. Razvijati se možeš premiti kvalitetnije s obzirom da
taj “mali“ piše uspješne priče na svaki dan, samo je pitanje koliko smo na vrhuncu sezone. Imao sam
hrvatskoj i europskoj barmen- to jako želimo“, istaknuo je Mlivić osjećaj da mogu doći i do prva tri
skoj sceni. Strast koju živi već 14 koji je Vinkovčanima poznat i kao mjesta, no shaker mi je zapeo i
godina danas je prerasla u ljubav vlasnik popularnog Manufaktura nisam ga mogao otvoriti. Izgubio
i životni stil kojega iz dana u bara. No, želja za napretkom i edu- sam 40 sekundi i to me je koštalo
dan obogaćuje novim znanjem i ciranjem bila je jača od ostanka u dva mjesta ispred, no ja sam zado-
iskustvom. Vinkovcima koji su, unatoč teškoj voljan jer svako novo iskustvo je
odluci, Ivanu i njegovoj supruzi dobro“, pojasnio je svoju priču u
“Ljubav prema ugostitelj- dali veliku potporu. Da nije pogri- Budimpešti koja, dodaje, pred-
stvu se počela rađati u ranim ješio govori činjenica kako danas stavlja veliki uspjeh za nastavak
godinama života te sam tako karijeru gradi u hotelu Marina u karijere. Upitali smo Ivana i koje
već s pet godina počeo pratiti i Selcu, gdje radi kao voditelj kom- on koktele najviše voli raditi, ali
pokušavao pomagati u baru u pletnog poslovanja i vodstva i piti. Ukoliko se nađe u nekom
susjedstvu – od kuhanja kave te ekskluzivnom baru, voli napraviti
služenja alkoholnih destilata. U 5. “Idem dalje. Širim vidike Old Fashion priču i preporuči-
razredu sam na internetu počeo i stvaram nove priče. ti dobar rum ili whiskey uz suho
pratiti barmene koji su s bocama Idem putem do vrha jer u voće ili tamnu čokoladu, no ako
i shakerima izvodili akrobaci- ovom svijetu svaki dan je je u pitanju nekakav beach bar,
je, pa sam prvu bocu i shaker već stepenica više“ preferira tropsko jaču kombina-
uzeo u ruke u 6. razredu i tako je ciju kombiniranu s voćem. To je
krenulo“, počinje svoju priču Ivan ujedno i njegov osobni odabir, a,
Mlivić, 29-godišnjak iz Vinkovaca kako kaže, gostima voli ponuditi
ono što je i sam provjerio.
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31