Page 10 - Vinkovački list - 27. rujna 2019.
P. 10
PETAK 27.9.2019.
Udomi me! Uradi sam...
Mašna
Sibirski haski, muški
2 godine
Mješanac, ženski,
11 mjeseci
Recept:
Srijemske
šnite
Mješanac, ženski,
4 mjeseca
Sastojine za biskvit: Sastojine za glazuru:
30 dag margarina 15 dag šećera,
(ili 28 dag masti), 3 rebra čokolade i
3 cijela jaja, 3 bjelanjka
3 žumanjka,
Mješanac, muški, 28 dag šećera,
2 godine 30 dag brašna,
1 prašak za pecivo i 2 vanili šećera
www.tip-tip.hr
+385 32 306 901 Izrada biskvita:
Rastopiti 30 dag margarina i dodati 28 dag šećera, 2 vanili šećera i 1 prašak za pecivo, te sve skupa mikserom
izmiješati. Umiješati 3 cijela jaja i 3 žumanjka, te ponovno izmiješati mikserom. Na kraju umiješati 30 dag brašna.
Smjesu istresti u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju, te peći na 200°C oko 20-25 minuta.
Izrada glazure:
Od 3 bjelanjka izlupati čvrsti snijeg. Dodati 15 dag šećera i 3 rebra otopljene čokolade. Sve zajedno lupati na pari dok
se ne zgusne. Preliti preko pečenog kolača i ostaviti da se ohladi.
Mira Takšić: Mirini vinkovački kolači
Udomi me! Uradi sam...
Mašna
Sibirski haski, muški
2 godine
Mješanac, ženski,
11 mjeseci
Recept:
Srijemske
šnite
Mješanac, ženski,
4 mjeseca
Sastojine za biskvit: Sastojine za glazuru:
30 dag margarina 15 dag šećera,
(ili 28 dag masti), 3 rebra čokolade i
3 cijela jaja, 3 bjelanjka
3 žumanjka,
Mješanac, muški, 28 dag šećera,
2 godine 30 dag brašna,
1 prašak za pecivo i 2 vanili šećera
www.tip-tip.hr
+385 32 306 901 Izrada biskvita:
Rastopiti 30 dag margarina i dodati 28 dag šećera, 2 vanili šećera i 1 prašak za pecivo, te sve skupa mikserom
izmiješati. Umiješati 3 cijela jaja i 3 žumanjka, te ponovno izmiješati mikserom. Na kraju umiješati 30 dag brašna.
Smjesu istresti u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju, te peći na 200°C oko 20-25 minuta.
Izrada glazure:
Od 3 bjelanjka izlupati čvrsti snijeg. Dodati 15 dag šećera i 3 rebra otopljene čokolade. Sve zajedno lupati na pari dok
se ne zgusne. Preliti preko pečenog kolača i ostaviti da se ohladi.
Mira Takšić: Mirini vinkovački kolači