Page 10 - Vinkovački list - 10 travnja 2020.
P. 10
PETAK 10.4.2020.
Udomi me! Uradi sam...
Indigo plave,
mramorne pisanice
Labrador, ženski, Od materijala su vam potrebni: plavi lak za nokte, jaja,
7 mjeseci plastična posuda, gumene rukavice, štap za miješanje,
špenadle, aceton i voda sobne
Mješanac, muški, temperature.
2 godine
1. Plastičnu posudu napunite
vodom sobne temperature i dodajte
nekoliko kapi laka za nokte.
2. Lagano promiješajte štapićem
kako biste dobili mramor efekt u
vodi.
3. Stavite rukavice na ruke, umočite
jaje pod vodu i držite do desetak
sekundi.
4. Jaje umetnite na špenadle i
čekajte da se osuši.
5 Acetonom uklonite sve mrlje
koje ste napravili na ostalim
predmetima.
Mješanac, muški, Recept: Biskvitni gin&tonic kolač
2 godine
SASTOJCI:
Mješanac, ženski, BMiaskslvaict:– 200g
3 godine Šećer u prahu – 200g
Jaje – 4 komada
www.tip-tip.hr Brašno – 200g
+385 32 306 901 Prašak za pecivo – pola čajne žlice
Limunova kora
Gin – 0,6dcl
ŠSierćuepriuppreraljheuv – 150g + ekstra za posip
Tonik – 125ml
Gin – 4 čajne žlice
Limun – 1 komad
PRIPREMA:
U posudi izmiksajte maslac i šećer te
dodajte 4 jaja, jedno po jedno, a nakon
svakog malo smjesu izmiksajte.
Dodajte brašno, prašak za pecivo i
naribane limunove korice. Kao vrhunac
smjese dodajte gin te sve miješajte dok ne
dobijete kompaktnu masu.
Stavite smjesu u posudu za pečenje te
pecite do 60 minuta na 180 stupnjeva.
Bacite se na pripremu sirupa. U posudu
izmiješajte tonik i šećer u prahu. Stavite na
laganu vatru i čim počne kipjeti maknite s
vatre. Tekućinu podijelite na 3 djela.
Prvi dio vratite na vatru i oko minutu u
njoj kuhajte limunove kriške koje na kraju
idu na vrh kolača. Napravite u biskvitu par
rupica i drugi dio tekućine izlijte u kolač.
Treći dio tekućine pomiješajte sa šećerom
u prahu i njome prelijte kolač.
Udomi me! Uradi sam...
Indigo plave,
mramorne pisanice
Labrador, ženski, Od materijala su vam potrebni: plavi lak za nokte, jaja,
7 mjeseci plastična posuda, gumene rukavice, štap za miješanje,
špenadle, aceton i voda sobne
Mješanac, muški, temperature.
2 godine
1. Plastičnu posudu napunite
vodom sobne temperature i dodajte
nekoliko kapi laka za nokte.
2. Lagano promiješajte štapićem
kako biste dobili mramor efekt u
vodi.
3. Stavite rukavice na ruke, umočite
jaje pod vodu i držite do desetak
sekundi.
4. Jaje umetnite na špenadle i
čekajte da se osuši.
5 Acetonom uklonite sve mrlje
koje ste napravili na ostalim
predmetima.
Mješanac, muški, Recept: Biskvitni gin&tonic kolač
2 godine
SASTOJCI:
Mješanac, ženski, BMiaskslvaict:– 200g
3 godine Šećer u prahu – 200g
Jaje – 4 komada
www.tip-tip.hr Brašno – 200g
+385 32 306 901 Prašak za pecivo – pola čajne žlice
Limunova kora
Gin – 0,6dcl
ŠSierćuepriuppreraljheuv – 150g + ekstra za posip
Tonik – 125ml
Gin – 4 čajne žlice
Limun – 1 komad
PRIPREMA:
U posudi izmiksajte maslac i šećer te
dodajte 4 jaja, jedno po jedno, a nakon
svakog malo smjesu izmiksajte.
Dodajte brašno, prašak za pecivo i
naribane limunove korice. Kao vrhunac
smjese dodajte gin te sve miješajte dok ne
dobijete kompaktnu masu.
Stavite smjesu u posudu za pečenje te
pecite do 60 minuta na 180 stupnjeva.
Bacite se na pripremu sirupa. U posudu
izmiješajte tonik i šećer u prahu. Stavite na
laganu vatru i čim počne kipjeti maknite s
vatre. Tekućinu podijelite na 3 djela.
Prvi dio vratite na vatru i oko minutu u
njoj kuhajte limunove kriške koje na kraju
idu na vrh kolača. Napravite u biskvitu par
rupica i drugi dio tekućine izlijte u kolač.
Treći dio tekućine pomiješajte sa šećerom
u prahu i njome prelijte kolač.