Page 10 - Vinkovački list - 12. lipnja 2020.
P. 10
PETAK 12.6.2020.
Udomi me! Uradi sam...
Piling od
kokosa i limete
Mješanac, muški, Sastojci
1 mjesec - 2 limete
- 1 čajna žličica soka limete
Mješanac, muški, - 1 šalica grube morske soli
2 godine - 1/2 šalice kokosovog ulja u čvrstom stanju
- 1 čajna žličica ekstrakta kokosa
Jednu limu prerežite na pola i iscijedite 1
žličicu soka od limete.
U srednjoj posudi za miješanje pomiješajte
sok limete, sol, kokosovo ulje i ekstrakt
kokosa.
Čuvati u nepropusnoj staklenoj posudi.
Kako koristite domaći piling od soli
Započnite s toplim tušem i pustite da
voda natapa vašu kožu 5-10 minuta. Zatim
izađite iz vode i kružnim pokretima nanesite
piling na mjesta koja želite koristiti.
Pazite da lagano pritisnete piling soli, tako
da ne oštetite kožu.
Isperite piling vodom i potpuno osušite
tijelo kad izađete iz tuša.
Recept: Krumpir iz Pećnice
Mješanac, ženski,
1 godina
Mješanac, ženski, Sastojci
3 mjeseca - 1 kg krumpira
- 60 ml ulja
www.tip-tip.hr - sol
+385 32 306 901 - papar
- 3 žlice instant palente
- pola žličice mljevene slatke
- crvene paprike
- 2 češnja češnjaka
UKrpuumtepirima oguliti koru, te ih oprati, osušiti i narezati na 8 dijelova. Zaliti krumpire s dijelom ulja te ih dobro
promiješati rukama. Krumpire posoliti i popapriti. Češnjak oguliti te narezati na sitne komadiće. U posudu od
palente sipati mljevenu crvenu papriku te narezani češnjak. Sve izmiješati. Izmiješanu smjesu žličicom posipati po
krumpiru. Ručno izmiješati krumpire da ih smjesa dobro obloži. Protvan od pećnice obložiti papirom za pečenje te
na njega lagano isipati ostatak ulja. Zatim na protvan slagati jednu po jednu krišku krumpira.
Pri tome paziti da se kriške krumpira međusobno ne dodiruju jer na taj način će vrući zrak pećnice bolje cirkulirati i
krumpir će se ljepše ispeći.Krumpir se peče u zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva 20 minuta.
Poslužiti dok je vruć uz tartar, kečap ili neki drugi umak.
Udomi me! Uradi sam...
Piling od
kokosa i limete
Mješanac, muški, Sastojci
1 mjesec - 2 limete
- 1 čajna žličica soka limete
Mješanac, muški, - 1 šalica grube morske soli
2 godine - 1/2 šalice kokosovog ulja u čvrstom stanju
- 1 čajna žličica ekstrakta kokosa
Jednu limu prerežite na pola i iscijedite 1
žličicu soka od limete.
U srednjoj posudi za miješanje pomiješajte
sok limete, sol, kokosovo ulje i ekstrakt
kokosa.
Čuvati u nepropusnoj staklenoj posudi.
Kako koristite domaći piling od soli
Započnite s toplim tušem i pustite da
voda natapa vašu kožu 5-10 minuta. Zatim
izađite iz vode i kružnim pokretima nanesite
piling na mjesta koja želite koristiti.
Pazite da lagano pritisnete piling soli, tako
da ne oštetite kožu.
Isperite piling vodom i potpuno osušite
tijelo kad izađete iz tuša.
Recept: Krumpir iz Pećnice
Mješanac, ženski,
1 godina
Mješanac, ženski, Sastojci
3 mjeseca - 1 kg krumpira
- 60 ml ulja
www.tip-tip.hr - sol
+385 32 306 901 - papar
- 3 žlice instant palente
- pola žličice mljevene slatke
- crvene paprike
- 2 češnja češnjaka
UKrpuumtepirima oguliti koru, te ih oprati, osušiti i narezati na 8 dijelova. Zaliti krumpire s dijelom ulja te ih dobro
promiješati rukama. Krumpire posoliti i popapriti. Češnjak oguliti te narezati na sitne komadiće. U posudu od
palente sipati mljevenu crvenu papriku te narezani češnjak. Sve izmiješati. Izmiješanu smjesu žličicom posipati po
krumpiru. Ručno izmiješati krumpire da ih smjesa dobro obloži. Protvan od pećnice obložiti papirom za pečenje te
na njega lagano isipati ostatak ulja. Zatim na protvan slagati jednu po jednu krišku krumpira.
Pri tome paziti da se kriške krumpira međusobno ne dodiruju jer na taj način će vrući zrak pećnice bolje cirkulirati i
krumpir će se ljepše ispeći.Krumpir se peče u zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva 20 minuta.
Poslužiti dok je vruć uz tartar, kečap ili neki drugi umak.