Page 10 - Vinkovački list - 7. kolovoza 2020.
P. 10
PETAK 7.8.2020.

Udomi me! Uradi sam...

Mješanac, ženski, Hidratantna
2 mjeseca maska za lice

Maska od jogurta idealna je za
hidrataciju lica. Potrebna vam je
žlica punomasnog jogurta i žlica
tekućeg meda. Kad pomiješate
sastojke, masku nanesite na lice
i ostavite 15 minuta.
Vlasnice suhe kože mogu
dodati dvije žlice meda, a one s
problematičnim tenom, nekoliko
kapi limunova soka. Odstranite
masku toplom vodom i uživajte
u svojoj mekanoj koži.

Mješanac, ženski,
3 godine

Recept: Torta od ricotte, badema i limuna

Mješanac, muški,
3 mjeseca

Mješanac, ženski, Potrebno:
2 mjeseca 180 g maslaca sobne temperature
185 g šećera
www.tip-tip.hr 1 vrećica vanilin šećera
+385 32 306 901 korica 1 limuna
6 jaja L veličine – odvojeno
320 g mljevenih badema
450 g ricotta sira
Dodatno:
listići badema
šećer u prahu
Postupak pripreme:
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za tortu promjera 24 – 28 centimetara. U kalup postavite
papir za pečenje. Možete ga postaviti na samo dno pa rubove kalupa dodatno namastiti ili unutar cijelog kalupa
za malo rustikalniji izgled. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Maslac sobne temperature, šećer i vanilin šećer pjenasto
izradite mikserom. Kada je maslac postao pjenast dodajte naribanu koricu limuna. Smjesi sada dodajite žumanjak
po žumanjak miksajući između svakog dodavanja. Dodajte mljevene bademe i ricotta sir pa sve povežite mikserom
koji ste uključili na laganu brzinu. Stucite snijeg od bjelanjaka. Bjelanjke ćemo umiješati iz tri puta. Odvojite 1/3
stučenih bjelanjaka pa ih žustro umiješajte špatulom u smjesu maslaca, jaja i badema. Drugu trećinu umiješajte
lagano špatulom tako da radite kružne pokrete počevši od dna posude prema vrhu. Kada ste umiješali i drugu
trećinu dodajte preostale bjelanjke te ih na jednak način polako umiješajte. Smjesu prebacite u pripremljeni kalup.
Vrh torte pospite listićima badema. Tortu pecite 45 – 50 minuta, odnosno dok vam čačkalica zabodena u sredinu
torte ne izađe suha. Tortu ohladite pa je pospite šećerom u prahu.
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15