Page 10 - Vinkovački list - 18. rujna 2020.
P. 10
PETAK 18.9.2020.
Udomi me! Uradi sam... Staklenke s lišćem
Mješanac, ženski, Ako želiš napraviti
6 mjeseci zanimljive jesenske
držače za svijeće,
nabavi malo veće
staklenke, lišće
(umjetno ili pravo) te
Mod Podge ljepilo.
Listove kreni lijepiti
kistićem s vanjske
strane staklenke, dok
ju cijelu ne polijepiš.
Zatim u staklenku
ubaci lučicu.
Mješanac, muški,
1 godina
Recept: Brzi kolač od jabuka
Mješanac, muški,
10 mjeseci
Mješanac, ženski, Sastojci:
4 godine 120 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
www.tip-tip.hr Prstohvat soli
+385 32 306 901 120 g maslaca
150 g šećera
2 velika jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
3 žlice ruma
2 slatke jabuke
Priprema:
Operi, oguli i nareži jabuku na kockice. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 24 cm
premaži maslacem, a dno prekrij papirom za pečenje. Omekšali maslac izmiksaj sa šećerom u pahuljastu
smjesu pa dodaj jedno po jedno jaje. Ulij ekstrakt vanilije i rum, a zatim dobro izmiksaj. Suhe sastojke,
brašno, prašak za pecivo i sol, uspi u pripremljenu smjesu pa izmiješaj drvenom žlicom, a na kraju dodaj i
jabuke. Prelij tijesto u pripremljeni kalup, zagladi pa po vrhu rasporedi malo šećera, otprilike jednu punu
žlicu. Peci 40-ak minuta pa provjeri čačkalicom je li kolač pečen. Pusti da se ohladi prije no što ga kreneš
vaditi iz kalupa. Ohlađeni kolač pospi šećerom u prahu.
Udomi me! Uradi sam... Staklenke s lišćem
Mješanac, ženski, Ako želiš napraviti
6 mjeseci zanimljive jesenske
držače za svijeće,
nabavi malo veće
staklenke, lišće
(umjetno ili pravo) te
Mod Podge ljepilo.
Listove kreni lijepiti
kistićem s vanjske
strane staklenke, dok
ju cijelu ne polijepiš.
Zatim u staklenku
ubaci lučicu.
Mješanac, muški,
1 godina
Recept: Brzi kolač od jabuka
Mješanac, muški,
10 mjeseci
Mješanac, ženski, Sastojci:
4 godine 120 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
www.tip-tip.hr Prstohvat soli
+385 32 306 901 120 g maslaca
150 g šećera
2 velika jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
3 žlice ruma
2 slatke jabuke
Priprema:
Operi, oguli i nareži jabuku na kockice. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 24 cm
premaži maslacem, a dno prekrij papirom za pečenje. Omekšali maslac izmiksaj sa šećerom u pahuljastu
smjesu pa dodaj jedno po jedno jaje. Ulij ekstrakt vanilije i rum, a zatim dobro izmiksaj. Suhe sastojke,
brašno, prašak za pecivo i sol, uspi u pripremljenu smjesu pa izmiješaj drvenom žlicom, a na kraju dodaj i
jabuke. Prelij tijesto u pripremljeni kalup, zagladi pa po vrhu rasporedi malo šećera, otprilike jednu punu
žlicu. Peci 40-ak minuta pa provjeri čačkalicom je li kolač pečen. Pusti da se ohladi prije no što ga kreneš
vaditi iz kalupa. Ohlađeni kolač pospi šećerom u prahu.