Page 14 - Vinkovački list - 15. svibnja 2020.
P. 14
VINKOVCI PETAK 15.5.2020.

Vinkovač- Domaći ugostitelji spremno su dočekali 11. svibanj i treću fazu popuštanja mjera
ki ugostite-
lji iskoristi- I Vinkovčani
li su vrijeme opet uživaju u

karantene
kako bi

odradili stvari
koje ne mogu

kada objekt
radi, a to su

uglavnom
renovira-
nje, čišćenje i

bojanje

ispijanju kave

Razmak između stolova i skupina gostiju mora biti metar i
pol, a stol i stolac nakon odlaska moraju se dezinficirati

Hrvatska je u trećoj fazi nje. Nisu problematične za rea- vati, a preporučuje se da djelatni-
popuštanja mjera, što znači lizaciju, a mi ćemo ih se strogo ci nose maske i rukavice. Razmak
da su nakon 50 dana ponovno pridržavati“, rekao je Vatroslav između stolova i različitih skupina
otvoreni ugostiteljski objekti. Luburić, vlasnik Excellent Puba i gostiju mora biti metar i pol, a stol
Iako pod posebnim uvjetima, jedan je od vinkovačkih ugostite- i stolac nakon njihova odlaska
Vinkovčani su nastavili sa lja koji je spremno dočekao nove moraju se dezinficirati.
svojim ritualima i pohrlili u uvjete rada.
omiljene kafiće popiti jutarnju „Od najava, ove donesene
kavu, a pješačka zona ponovno „Koristimo ovu priliku za mjere su sasvim u redu i povoljne
je postala glavno mjesto pretre- odraditi stvari koje ne možemo za ugostitelje. Radno vrijeme će
sanja najvažnijih događaja. kada kafić radi. Razmak između nam biti kao i prije, jedino što
garniture stolova će biti 1,5 metar, trenutno nećemo imati je ovaj dio
Josipa Haluška djelatnici će nakon svake izmjene noćnog posla i velikih skupova.
josipa.haluska@novosti.hr gostiju dezinficirati stol, stol neće Dio s kavom i restoranom radit
biti postavljen prije dolaska. Još će jednako kao i do sada, samo u
Čisti i obnovljeni lokali, novi samo moram provjeriti smijemo manjem obujmu zbog tog razmaka
raspored stolova na terasama i li držati cjenike na stolovima, u kojemu smo izgubili dio stolova“,
miris svježe kave prizor je centra budući da Zakon propisuje da s mjerama se slaže i Hrvoje Beljo,
grada kakav viđamo od ponedjelj- cjenik mora biti na svakom stolu“, vlasnik ugostiteljskog objekta
ka svaki dan. Vinkovački ugostite- ističe Luburić. Marabu koje je također vrijeme
lji spremno su dočekali 11. svibanj pandemije iskoristio za pranje,
kada su nakon gotovo dva mjeseca Hrvatski zavod za javno bojanje i krečenje. „Sređujemo i s
napokon otvorili svoja vrata. zdravstvo objavio je detaljne nestrpljenjem čekamo otvorenje“,
Iako kavu možemo popiti samo upute za rad ugostitelja. Zatvorene dodao je tada Beljo.
u posebnim uvjetima, vlasnici prostore treba redovito prozrači-
kafića i restorana uglavnom se Radno vrijeme ugostiteljskih
slažu kako je ovaj način apsolutno Uz kafiće i restorane, objekata moguće je od 6 do 23
izvediv. s radom su počeli i sata. U objektima se stolovi do
trgovački centri, a dolaska gostiju drže praznima,
„Moramo se prilagodi- otvoreni su i nacionalni a pribor se servira kada gosti
ti posebnim mjerama za koje parkovi i parkovi prirode sjednu. Za šankom je moguće
mislim da su vrlo korektne i koje naručiti i preuzeti hranu ili
ne bi trebale utjecati na poslova- napitak bez zadržavanja, a
određuje se i jedan zaposlenik
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19